avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... prescriere impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

prescriere impozit

Buna ziua,as avea si eu o intrebare:am o Dacie pe care nu o folosesc de foarte mult timp,si acum am descoperit ca trebuie sa platesc impozit 760 ron incepand cu anul 2003 si pana in prezent.As vrea sa stiu daca o parte din acest impozit se prescrie,tinand cont ca au trecut 5 ani,sau trebuie sa-l platesc integral?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:45, 13 Iulie 2011
E posibil ca prevederile de mai jos ale acestui act normativ sa va fie de folos:

Ordonanta 92/2003 privind Codul de procedură fiscală

CAPITOLUL II Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale

Art. 91
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie evaziune fiscala w0lfshad3 w0lfshad3 Care este va rog termenul de prescriptie pentru evaziune fiscala? (vezi toată discuția)
Recuperare tva, odbanzi si penalitati calinsas calinsas Am inregistrat o datorie de 9600 lei in 2001 neplata TVA fiind asociat la o firma. Firma s-a dizolvat, iar debitul a fost trecut asupra mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)
Datorii restante botezatu1980 botezatu1980 am o intrebare daca ma puteti ajuta.am niste datori pe care nu le-am mai platit delok....intrebarea este....e adevarat ca dupa cinci ani te sterge din baza lor ... (vezi toată discuția)