avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cel executat lasa datorii ,intretinere,etc?Cum ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cel executat lasa datorii ,intretinere,etc?Cum procedam?

Buna ziua,
Am executat silit pe cineva...am intrat in posesia apartamentului insa la intretinere m-am trezit cu 6000 ron de plata. Acum administratorul i-mi cere mie sa-i platesc datoria lasata de cel care a fost executat silit.
Ce ma indrumati sa fac?... sa platesc eu suma si sa-l execut din nou silit pentru cei 6000 Ron(pe debitor) sau este (sau era ) in atributia administratorului sa-l execute silit din moment ce i-se adunau datorii de ani de zile la intretinere?
Sunt obligat sa platesc eu acest debit ? ce sanse am in instanta??
M-i se tot spune ca eu am preluat imobilul cu tot cu datorii...este adevarat? Mie m-i se pare absurd...
ce ma indrumati...

Multumesc
Marius
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:54, 15 Iulie 2011
Daca acel imobil a fost dobandit de dvs. in calitate de adjudecatar, imobilul se preda "liber de orice sarcini".Astfel, conform disp. art.518 C.proc. civ. (2) ind.1 "Prin intabulare adjudecatarul dobandeste dreptul de a dispune de imobilul cumparat, potrivit regulilor de carte funciara";iar conform alin.(3) , al aceluiasi articol: "De la data intabularii imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta, creditorii putandu-si realiza aceste drepturi numai din pretul obtinut.Daca pretul de adjudecare se plateste in rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate."

Dvs. nu aveti obligatia sa achitati datoriile fostului proprietar.
Eu am adjudecat imobilul acum un an..nu am reusit sa-l intabulez deoarece fostul proprietar nu mai are CNP (renuntind anterior la cetatenia romana) . M-am lovit de taxa de transfer a proprietatii (o alta absurditate) .In cazul meu dobindind acest imobil prin executare silita. Cei de la administratia financiara i-mi cer mie datele celui care a fost executat inclusiv CNP sa il scriu pe un formular. Ori nu este de treaba mea din moment ce cel care a avut imobilul la dobindit si el tot pintr-o hotarire judecatoreasca in anul 2006... si nici atunci nu a avut CNP. Avea un numar personal care nu are atitea cifre cit un CNP.
Acum eu nu l-am putut intabula...de aproape un an intr-un final se v-a rezolva...stiti dmv cu este in Romania...
In fine chiar daca nu am intabulat dreptul...este totusi absurd el trebuia executat silit de catre asociatia de locatari sau cine este responsabil cu colectarea debitelor de la locatari.

Multumesc
Chiardaca nu ati intabulat nu sunteti obligat sa platiti dvs.
Asociatia are dreptul si obligatia sa deschida un nou proces impotriva fostului proprietar.
Exista probleme pentru asociatie intrucat nu a deschis inca un proces pe durata executarii silite.Daca ar fi procedat asa ar fi avut o paguba mai redusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Am cumparat un imobil executat prin licitatie publica , am platit pretul integral ,mi sa eliberat cat si actul de adjudecare de catre BEJ ,iar ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Apartament act adjudecare marik79 marik79 Buna ziua, Am cumparat un apartament obtinut de fostul proprietar prin act de adjudecare( a imprumutat o suma de bani o persoana care nu a putut plati ... (vezi toată discuția)