avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul olograf poate completa un testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul olograf poate completa un testament autentic

Defunctul a intocmit un testament autentic la notar, pentru un bun,(teren agricol), ulterior a realizat ca a omis un bun (un loc de veci) si a intocmit un testament olograf in care a mentionat doar bunul omis. Nu are mostenitori rezervatari, doar doua surori. Notarul solicita la dezbaterea succesiunii prezenta sorei indepartata de la succesiune ( primul testament este in favoarei uneia dintre surori iar cel olograf in favoarea copiilor sorei lasata mostenitoare in primul testament ). Este corecta chemarea la dezbaterea succesiunii, pentru o eventuala renuntare, a sorei indepartata de la mostenire?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:15, 12 Iulie 2011
@firi
Nu multumiti, ca nu v-ati lamurit.
Ambele surori vin la mostenire, fiecare culege ce i s-a lasat in fiecare dintre testamente. Daca prima contesta valabilitatea celui olograf, o va face in instanta.

Sora "indepartata" nu are cum sa fie renuntatoare impotriva vointei sale, renuntarea trebuie sa fie expresa ( in scris, prin act autentic, la notar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pe baza testamentului olograf anamaria100 anamaria100 Am fost adoptata de mic copil cu drepturi depline,dar tatal natural mi-a lasat mostenire apartamentul sau printr-un testament olograf trimis prin posta. Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament kalel103 kalel103 Buna ziua, Am o intrebare legata de dreptul de succesiune. Unul din parintii mei a murit si a lasat testament pe numele meu. Mostenirea (este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)