avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pe baza testamentului olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pe baza testamentului olograf

Am fost adoptata de mic copil cu drepturi depline,dar tatal natural mi-a lasat mostenire apartamentul sau printr-un testament olograf trimis prin posta. Sotia sa(mama) si fratele meu au murit si ei cu multi ani in urma.Deci singurii mostenitori de drept ar fi cele trei surori ale tatei aflate in viata.Am discutata cu acestea si au spus ca nu au nimic impotriva testamentului si il recunosc,dar asta doar verbal;cum ar trebui sa procedez si de ce am nevoie din partea dumnealor pt a incheia succesiunea pe baza testamentului olograf? precizez ca surorile sunt una din Buzau,alta din Tulcea si cea de-a treia din Constanta-iar eu din Slatina-asa ca este greu sa le adun pe toate in acelasi loc la acelasi notar. Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 00:11, 11 Februarie 2012
in primul rand, o intrebare : cand a murit tatal ?

in al doilea rand, ce se poate face e sa le rogi pe cele trei surori sa se duca fiecare la un notar sa dea o declaratie prin care renunta la mostenire
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
vladfesan, utilizator
In primul rand dezbateti succesiunea. Va prezentati la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, va prezentati cu testamentul olograf, notarul v a intocmi un prices verbal de constatare a testamentului olograf I'l va viza spre neschimbaresi va cita si mostenitorii legali, adica oe cele 3 surori. In prezenta acestora sau a reprezentati or acestora, pentru ca pot da procura de reprezentare la succesiune, se va incheia un proces de verbal de validare a testamentului in care ele sau reprezentatii lor vor declara ca sunt de acord cu testamentul olograf.astfel ca mostenirea se va dezbate ca testamentara pt bunul imobil din testament si legala pentru restul bunurilor, care se vor imparti daca mai exista intre cele 3 surori.
Tatal meu a mmurit in octombrie 2011
Este valabil ce v am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Consecinte renuntare la succesiune gratiand gratiand Buna. In 1997 bunica mea a murit si tatal meu a facut succesiunea in 1999. Surorile tatalui au renuntat la notariat in 1997 la succesiune dar aduc acum un ... (vezi toată discuția)
Testamentul olograf poate completa un testament autentic firi firi Defunctul a intocmit un testament autentic la notar, pentru un bun,(teren agricol), ulterior a realizat ca a omis un bun (un loc de veci) si a intocmit un ... (vezi toată discuția)