avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca

De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia "personaje" care scriu sau "emit" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire nationala tot felul absurditati sau de agramatisme demne de inteligenta si cultura celebrului Gaga de altadata.
Viata ne este inundata tot mai mult de astfel de personaje , care isi etaleaza cu emfaza incultura si nu de putine ori , putinatatea gandirii.
Un tanar care citeste un jurnal , care vede jurnalele de stiri sau alte emisuni televizate la ore de maxima audienta , in mod cert nu poate invata nimic pe fondul unui bagaj de cunostinte deja precar oferit de scoala romaneasca contemporana.
Cred ca gravitatea situatiei este ca dupa ce scriu cum scriu , gandesc cum gandesc sau vorbesc cum vorbesc , aceiasi redactori apar si in zilele urmatoare , nimeni nedorind sa sanctioneze in niciun fel nonsensurile , elucubratiile sau agramatismele acestora.
Aceasta rubrica se vrea macar un semnal de alarma si de ce nu aducatoarea unui zambet nedumerit sau a unui rictus amar , uneori dincolo de un anume comic al situatiilor.

1.Crainica nedumerita :

In urma unui incident feroviar , unei crainice blonde de prin Pitesti , la o televiziune cu acoperire nationala , i se face legatura cu cu un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor.
Crainica incepe discutia cu respectiva persoana astfel , punand intrebarea "nodala" :
"Si eu ce sa va intreb dle.secretar de stat ? !
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
In cadrul aceluiasi jurnal de stiri difuzat la ora de maxima audienta, crainicul ne-a anuntat cu zambetul pe buze :Dca:
N-am trecut nici bacaloriatul asta!
:fight:

:oops:Oare se referea la propria persoana?
1.Dezacordul , bata-l vina !

In una din principalele gazete de sport din Romania , un jurnalist scrie ca :

"....."militarii" i-au propus o colaborare tempora , pana isi va acoperi"gaura" din partea dreapta a defensivei"

Cred ca si dl.jurnalist , ca si cei de la corectura ar trebui sa ramana in defensiva pana vor invata acordul subiectului cu predicatul
Daca se poate !

2.Daca nu stiati , calugarii decedati "poarta" o caramida !

O distinsa d-na reporter , se pare cu ceva ani de meserie , de la o televiziune cu pretentii si cu larga deschidere , prezenta la mormantarea unei "fete bisericesti", ne explica ritualurile de inainte de inhumare intr-un mod "insolit" :

"Trupul calugarilor se spala cu ulei , iar sub cap nu poarta o perna , poarta o caramida "

D-sa , ce o "purta" in ... ?

3.Verbe noi , in limba romana !

In legatura cu un cadavru ars , gasit in urma cu doua zile , dra.reporter de la o televiziune de stiri , ne aduce , odata cu relatarea sa , un nou mod de exprimare "docta" :

"Unul dintre membrele inferioare(ale victimei) erea mai scurt"

E rea ?
E buna ?
Nu dlor, este reporter tv...

4.S-a sinucis ... singur !

O distinsa d-na psiholog , comentand despre o posibila sinucidere a victimei (despre care am aratat mai sus) ne explica in mod "stiintific" :

"O sinucidere in care omul era constrans sa o faca singur..."

Sa fie nevoie numai de un psiholog ?

5.E reflexiv... rau de tot !

Un inspector de la ITM Ploiesti , in legatura cu caderea unei macarale :

"Nu vreau sa-mi dau cu presupusul..."

Poate in cap !

6.Din nou , dezacordul , dar si o limba "neaosa", la o televiziune cu profil sportiv
Dl care face afirmatiile de mai jos , este jurnalist la un ziar de tiraj (rubrica de sport) si vorbeste in calitate de invitat la o emisune sportiva :

"Steaua va fi (ce ?) pe un stadion frumos , pe un stadion nou , la care se vor ajunge usor"

Studii urmate , probabil , in cadrul invatamantului la ... "mare distanta" !

7.Cu cine mai putem fi in direct !

Un domn cu voce de bonfaier , despre care am mai scris , de la o televiziune cu profil sportiv , ne anunta foarte serios dupa pauza dintre reprizele unui meci de fotbal :

"Suntem in direct cu repriza a doua "

Vorba unui militian batran :
"sunt lucruri care se poate si lucruri care nu se poate" !
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Un reporter ne informeaza,foarte agitat,ca urmeaza o ploaie „foarte torentiala” si ca „de mai multe zile codul galben a intrat in vigoare, mai exact de aseara”.
Mai este ceva de zis?

D'ale gazetelor
Detaliu nefericit, aceasta femeie fusese deja victima unui accident mortal cu un an inainte.

Avea doar o strangulatie superficiala la umar

Misterul femeii taiate in bucati ramine intreg !

Mai comod, mai modern si mai nefalsificabil, avem la dispozitie noul carnet de conducere.

Familia multumeste calduros celor care au luat parte la decesul scumpei lor...
(de la rubrica "Decese" a unui cotidian national)

Apa oceanului si clima sunt foarte umede in aceasta regiune.
)Da,da! Mai ales oceanul! Pana acum,nu aveau ca apa este...uda? )

Cautam barbat pentru lucru la fabrica de dinamita. Trebuie sa fie dispus sa calatoreasca.
(Sa speram ca fara ajutorul dinamitei)
(Mica publicitate,rubrica Locuri de munca)

Multumesc doamna @"luiza2008"

1. Sa fim seriosi "maestre" parlamantar !

Un distins dn.avocat , dar si parlamentar pe deasupra , ne spune referitor faptul ca actiunea conjugata a DNA si DGA a dost deconspirata de sotia unui sef al politiei de frontiera Caras-Severin , aceasta anuntand telefonic pe unul dintre vamesi data desfasurarii acesteia.
Sa vedeti ce descopera d-sa !

D-sa ne vorbeste cu " pretiozitate" despre faptul ca folclorul infractial este mai puternic decat fluxul informational al profesionistilor, referindu-se la relatiile sotiei politistului de frontiera.

Asa sa fie dle avocat !
Este vorba doar despre "descoperirea" dvs !
Mai bine mai tarziu , decat niciodata !

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Tot de prin ale noastre ziare

Biserica fiind in reparatii, victimele accidentului au fost commemorate in sala de festivitati a primariei.

(De ce trebuiau comemorate cu doi "m"? )

conflict Cotnari, reporter la fatza locului: ..."furiosi, satenii au atacat cu bulgari de pamint elicopterul sanitar. Din fericire, nu s-a inregistrat nici un eveniment aviatic". (dintr-un ziar local)

"(...) datorită neîndemânării şi a condiţiilor meteo nefavorabile a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi, pătrunzând pe sensul opus de mers, a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia 1300, accidentul soldându-se cu pagube materiale. Din cercetări s-a stabilit că minorul nu posedă permis de conducere, acesta fiind cercetat pentru aceeaşi faptă într-un alt dosar penal."

“Zoo Călăraşi – o miniarcă a lui Noe”

“Cazinoul, simbolul Constanţei”
(A devenit deja un cliseu. Sa fie acesta singurl loc interesant,de valoare din Constanta? Ma indoiesc...)

"...il va cerceta pe X pentru investigare la discriminare”. Investigare,instigare,ce mai conteaza? Ar zice doamna prezentator in cauza.

Si tot la aceeasi televiziune: "Potrivit vocii din off, Khamis Gaddafi (unul dintre fiii lui Moammar Gaddafi) are 31 de ani", dar pe ecran scria ca s-a nascut în 1978. Stirea este din 2011.

Of-of! Cu aritmetica nu se impaca,limba romana e din ce in ce mai "grele"... Ce e de facut? ;)

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Lansez o provocare :va rog sa indicati care ar fi rezultatul meciului franta-romania de maine Radu Gabrian Radu Gabrian Lansez o provocare , indiferent de cunostintele sportive ale fiecaruia : Va rog sa indicati rezultatul meciului Franta - Romania de maine. Incep eu ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)