avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad principal
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad principal

am vechime de 5 ani si 7 luni pe functia de cons. juridic .Un an am fost pe functie publica ,grad asistent, doi ani pe functie contractuala,din 2010 din nou pe functie publica ,prin transformare in august 2010 ,cf. art. 111 Lg. 188. Neavand 5 ani la acel moment ,gradul pe care am fost trecuta a fost tot de asistent. Acum ,in 2011 ,desi am vechime de grad princip. nu poate sa imi organizeze examen de trecere pe grad princip. ,pentru ca trebuie sa stau pe gradul asist.trei ani de zile .Peste 2 ani ,eu voi avea aprox. 8 ani vechime (de grad superior) si eu atunci voi trece doar pe principal. Mi se pare nedrept ,sa pierd niste ani vechime stand practic pe loc ,din vina comp. resurse umane . Ce sfat puteti sa-mi dati .pot chema in judecata institutia solicitand trecerea mea pe gradul principal conform vechimii mele in functie,invocan vina institutiei Institutia era obligata inca din 2008 sa-mi transforme postul in fuctie publica ,dar in 2009,mi s-a facut promovare din gradul IV in gradul III .contractual .Ce ma sfatuiti?
nicidecum....nici nu mi-as permite, pentru ca, cu o asa cariera stralucita in spate de "posturi aranjate ca si recompensa", mi-ati putea fi sefa intr-o zi....romania e mica. :)
din postura de consilier juridic, ar fi trebuit sa stiti ca asemenea practici sunt ilegale. sau nu? :)
Interventie moderator!
@mihaicalinescu: stimate coleg, va rog pastrati putina moderatie in raspunsurile dvs. Fie ca ne place sau nu, ne aflam.. totusi, pe un forum, nu pe un teren de fotbal. :D
Multumesc!
Sa reformulam:
Va sfatuiesc sa-l actionati in judecata pe primarul rau, care nu doreste sa va promoveze, pentru ca nu indepliniti conditiile stabilite de legea nr. 188/1999 referitoare la promovarea in gradul imediat superior, a functionarului public.
Pentru asta, scrieti in actiunea pe care o veti promova, toata tarasenia...cum ati participat ca un concurs care s-a dovedit ilegal, cum ati castigat acel concurs care s-a dovedit a fi ilegal, cum vi s-a oferit un post de contractual,in recompensa ca n-o iesit treaba ca la carte, fara sa dati concurs pentru el, conform codului muncii,cum ati razbatut prin atatea functii publice.
Ca o parere...nu scrieti si prevederile legii nr. 188/1999, referitoare la promovarea functionarilor publici, ca s-ar putea sa fie o problema.... :)
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
mihaicalinescu2005, utilizator
Multumesc Kyandra pentru interventie!
Initial ma hotarasem sa nu-i mai raspund colegului dvs mihai calines ,deja discutia noastra era depasita ,iar eu nu am avut niciodata intentie prin intrebarea mea sa jignesc pe cineva si mai ales pe dansul care mi-a mai raspuns si la alte intrebari puse pe forum si chiar am apreciat sfaturile dansului.Ca o lamurire totusi... de unde s-a inteles faptul ca eu nu am dat concurs pe acel post contractual ,ci pur si simplu mi s-a oferit ca o recompensa ?
Multumesc de asemenea si lui Tanjiani si colegei mele consiler pentru participarea lor la discutie.Nu acelasi lucru pot face pentru m.c. care continua sa fie ironic.
"Ca o recunoastere a greselii facute ,mi s-a creat un post de cons. jur. gradul IV CONTRACTUAL ,pentru ca era mai simpla procedura si pana s-a terminat procesul cu ANFP -ul eu eram deja angajata pe cons j.gradul IV.Ca sa fiu " recunoscatoare " desi era vina primariei , a trebuit sa fiu " cuminte","
chiar dvs ati afirmat...si daca am inteles io prost, imi cer scusa...dar e plina lumea de functionari publici " facuti" care n-au nici o vina ca-s functionari publici.
Altminteri, legea nr. 188/1999, prevede clar:
ART. 65*)
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) *** Abrogată
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
se vede clar, ca nu va incadrati, pentru ca ati spus ca abia din 2010 ati fost numita fp, prin transformarea postului.ca sa zic asa...v-ati invartit in jurul postului, daca aveati continuitate in functia publica, era o treaba...dar, ati ales calea ocolita, si acum, tot dvs aveti de suferit, din pacate.
chiar daca indeplineati acele conditii, institutia trebuia sa aiba prevazut in planul de ocupare al fp , postul de principal... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie publica denisapetruta denisapetruta lucrez intr-o institutie publica de 5 ani de zile ca personal contractual pe perioada determinata. de la 1 septembrie 2010 sunt numita functionar public. care ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Transformare post flory1970 flory1970 Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc) Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ... (vezi toată discuția)