avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din culpa comuna

Buna ziua! Am si eu o intrebare:
Pentru un divort din culpa comuna -nu ne mai intelegem si fiecare a ajuns intr-un moment in care vrea altceva.Avem 2 copii minori, ne-am inteles in toate aspectele, amandoi suntem constienti ca macar acum sa ne intelegem pentru ca nu avem decat de pierdut in primul rand se va deteriora si ultima farama de intelegere si vom ajunge sa ne aruncam vorbe grele si etc, nu in ultimul rand vom pierde o gramada de timp si pierderi materiale daca lasam instanta sa decida.Va intreb care este procedura pentru o derulare rapida ?Cine trebuie sa depuna cererea de divort? Daca se poate un model de formulare al acestei cereri !Daca in cererea de divort se mentioneaza despre intelegerea in ceea ce priveste custodia copiilor si intelegerea de partaj?
Cel mai recent răspuns: Ersin Dervis , Consultant resurse umane 14:14, 12 Iulie 2011
Cine trebuie sa depuna cererea de divort?

Puteti formula o cerere impreuna de divort prin acord (art. 38 C. fam.). Avantajul este ca nu se mai administreaza probe si, in principiu, sunt incuviintate invoielile dintre soti privitoare la celelalte capete de cerere (minori, pensie, nume sotie, partaj)

Daca se poate un model de formulare al acestei cereri !Daca in cererea de divort se mentioneaza despre intelegerea in ceea ce priveste custodia copiilor si intelegerea de partaj?

Domnule Preşedinte,
Subsemnaţii _________ şi _________, cu ultimul domiciliu comun în _________, solicităm ca, prin hotărârea ce o veţi pronunţa, să dispuneţi
Desfacerea căsătoriei noastre prin acord
De asemenea, solicităm:
- revenirea soţiei/soţului la numele anterior căsătoriei, acela de _________
- incredintarea spre crestere si educare a copiilor nosri minori, respectiv ______ nascut la data de _________ si ________, nascut la data de _______ astfel :
- partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei astfel (se descrie fiecare bun imobil sau mobil si se evalueaza)
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Ne întemeiem acţiunea pe dispoziţiile art. 36, art. 38, art. 42 C. fam.,
Probe: În dovedirea acţiunii solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri, pe aspectul _________
Anexăm: originalul certificatului de căsătorie şi, în copie certificată, copiile certificate ale certificatelor de nastere ale copiilor minori, următoarele înscrisuri: _________, precum şi chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru de 8 lei şi timbrul judiciar de o,30 lei.

semnatura 1 ________ semnatura 2 _________

Domnului Presedinte al Judecatoriei ___________

Cam asta ar fi!

IMPORTANT: Daca ati stabilit care este masa bunurilor supuse partajului mergeti la un mediator si incheiati un acord de mediere privind partajul bunurilor (eventual si al datoriilor) comune.
Acel acord il veti prezenta in instanta iar instanta va fi obligata sa tina cont de el.
In acest fel veti evita taxa judiciara de 3% pentru partaj.
Succes!

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
ContSters84518, utilizator
solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al
copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.

Art. 66. - (1) Înainte de încheierea contractului de mediere sau, dupa caz, pe parcursul procedurii,
mediatorul va depune toate diligenţele pentru a verifica dacă între părţi există o relaţie abuzivă ori
violentă, iar efectele unei astfel de situaţii sunt de natură să influenţeze medierea şi va decide dacă, în asemenea circumstanţe, soluţionarea prin mediere este potrivită. Dispoziţiile art. 54 sunt aplicabile în mod corespunzător.
(2) Dacă, în cursul medierii, mediatorul ia cunoştinţă de existenţa unor fapte ce pun în pericol
creşterea sau dezvoltarea normală a copilului ori prejudiciază grav interesul superior al acestuia, este obligat să sesizeze autoritatea competentă.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
Super multumesc domnule florin m-ati ajutat sa scutesc mult timp,alergatura si cheltuieli inutile pe care le-as fi facut din nestiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si divorț Anastasia1990 Anastasia1990 Buna sunt căsătorită de câteva luni și vreau să divorțez împreună suntem de 8 ani si înainte de căsătorie ne_am luat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)