avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dividende pentru actiunile de la Fondul Proprietatea
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dividende pentru actiunile de la Fondul Proprietatea

Sunt un pensionar care invata acum, la 70 de ani sa utilizeze internetul.#-o
Din pacate, de cateva luni, sunt unul dintre actionarii minoritari ai Fondului Proprietatea. X-(
Fond care, am citit ca are resure disponibile de 802 milioane de lei, pentru plata dividendelor.:-/
Am inteles, ca la fel ca si actionarii sif-urilor, as avea dreptul sa incasez dividende la sfarsitul acesui an, dupa alegerea
societatii de adminnistrare :-/ a fondului.:-/
Va rog mult, oricare dintre dvs. cunoasteti modalitatea de incasare a dividendelor sa ma sfatuiti ce pot sa fac eu, un umil actionar minoritar, pentru incasarea lor pana la sfarsitul anului. As dori sa imi achit factura la gaz fara a vinde actiunile unui smecher inainte de listarea la bursa .#-o; smecher care sa-mi ofere 10% din valoarea nominala.
Dar pentru asta am nevoie de dividendele care am inteles ca :(nu prea vin in cazul actionaarilor minoritari, ca :(acestia pot fi fentati de actionaarul maajoritar, in cazul meu statul:(.
Va multumesc pentru ajutor.;)
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:55, 5 August 2008
In primul rand nicio societate nu e obligata sa distribuie dividende, poate reinvesti profitul. In acest caz niciun asociat nu ia dividende, nici cel majoritar. Nu se poate sa ia dividende numai unii.

Apoi dividendele se incaseaza pentru anul financiar anterior, din profitul aprobat de adunarea generala. Distribuirea dividendelor in avans, pe anul in curs, e infractiune.

Prin urmare puteti incasa numai dividende pt anul 2007, daca s-au distribuit.
In situatia in care se hotaraste plata dividendelor pentru anul 2007, pot face ceva pentru a nu fi omis de la plata, in calitate de actionar minoritar:-/???
Daca da, ce pot face, in eventualitatea descrisa mai sus, pentru a ma asigura ca nu sunt discriminat fata de actionarul majoritar si ceilalti actionari, de exemplu prin plata dividendelor numai catre unii dintre actionari?
Sunt inginer si-mi plac lucrurile exacte. Desi pe vremea mea se spunea despre ingineri ca nu sunt intelectuali, ca au ochii mari dar nu se pot exprima; ca si cainii, mie mi se pare ca legea in cazul meu este atat de ambigua incat sunt mandru ca sunt inginer si nu parlamentar.:">
Mischinger Gheorghe Stefan a scris:
In situatia in care se hotaraste plata dividendelor pentru anul 2007, pot face ceva pentru a nu fi omis de la plata, in calitate de actionar minoritar

Din fericire site-ul Fondului este destul de bine pus la punct. Gasiti decizia de repartizare si procedura aici: [ link extern ]

Partea esentiala este ca plata se face in cont deschis la BCR, dupa data de 15.09.2008, pe baza unei solicitari scrise trimise pana in data de 8.09.2008.

PS: pe 8 august este adunare generala, poate mergeti sa va exercitati dreptul de vot ;)
Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu asociatii neplata dividende sorinbolea sorinbolea Am si eu o nelamurire: Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban ... (vezi toată discuția)
Revenire la dividende Mischinger Gheorghe Stefan Mischinger Gheorghe Stefan In cazul in care societatea, in cazul meu Fondul Proprietatea, hotaraste sa distribuie dividendele pe anul 2007, la care am in teles ca as avea dreptul, din ... (vezi toată discuția)
Dividende - cui i se cuvin? andra10 andra10 As vrea sa va aflu pararea in urmatoarea problema: O societate pe actiuni inchisa a realizat profit atat in 2006 cat si in 2007. La aprobarea situatiilor ... (vezi toată discuția)