avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... o portita pt achizitionarea unui alt imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

o portita pt achizitionarea unui alt imobil

in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am platit in jur de 1200 lei pe luni si de atunci pana acuma, am ajuns sa platesc 1800 ron (platit luna asta) si nu cred ca mai fac fata la plata ca usor usor francul ajunge dolarul si apoi il va ajunge si pe euro. Am facut un calc si mai am de plata (daca a-si achita acuma) in jur de 75000euro pai cu banii acestia iau 2 apartamente. si ma gandeam sa renunt la plata creditului si sa pierd banii care i-am dat acuma si sa fac intr-un fel sa iau un alt credit dar pe numele sotie(fiind casatorit anul acesta). Care ar fii consecintele pt neplata creditului, inafara de pierderea apartamentului asupra mea si a codebitorului, si cum ar putea sotia sa obtina un credit cu toate ca eu a-si aparea ca rau platnic in baza de date a bancilor. Va multumesc!!!
Daca veti sista plata ratelor, veti fi executat silit pt suma neplatita +suma restanta + penalitati, dobanzi, cheltuieli de executare etc. Mai mult ca sigur banca va vinde creanta si firma de recuperare va aplica sume uriase la datoria initiala. Nu numai ca veti pierde ce ati achitat pana acum, ci si imobilul si cel mai sigur veti ramane dator pt restul.

O varianta ar fi cesionarea creditului catre o persoana exigibila, care sa preia imobilul si sa plateasca in continuare ratele, dar doar cu acordul bancii.

Oricum, chf nu va ajunge niciodata euro din urma, doar in urma falimentarii Elvetiei sau a Uniunii Europene.
nu cred ca v-ati gandit bine.
se va executa intai garantia si pt diferenta de bani, raspundeti si dvs si tatal cu venituile dvs, cu bunuri prezente si viitoare. un ex de bun viitor e si apartamentul sau apartamentele luate pe numele sotiei, care din momentul achizitionarii vor fi bunuri comune
in ce sens raman dator bancii?
Buna ziua !
Asa cum s-a precizat anterior si de alti colegi de forum , nu puteti renunta pur si simplu la apartament , fapt care sa acopere creditul efectuat in acest sens .
Din contra , in situatia in care nu veti plati se va ajunge in final la executare silita asupra bunurilor si veniturilor dvs. ... trebuie sa tineti cont de faptul ca datorita devalorizarii CHF valoarea de vanzare a apartamentului ( valorificarea pe calea executarii silite se face de regula la un pret mai mic decat ati obtine dvs. din vanzare ) va acoperi in mica masura datoriile ( care se vor compune din credit + penalitati de intarziere plata rate + cheltuieli efectuate cu executarea silita) ....
Astfel se explica faptul ca ideea dvs. nu numai ca nu e buna dar ar fi dezastruoasa ( veti ramane si fara apartament si cu datorii pt ani buni de zile) .
Din punctul meu de vedere , solutii ar fi : 1. fie gasirea unui cumparator dispus sa preia ratele creditul 2.refinatarea .
Bafta !
adrianmarin a scris:

Din punctul meu de vedere , solutii ar fi :
1. fie gasirea unui cumparator dispus sa preia ratele creditul
2.refinatarea .

Nu sunteti realist deloc?
2.Refinantare :))
Unde gasesti un credit cu dobanda mai buna decat era CHF in perioada aia? iar perioada de creditare de 38 de ani ??? OAU, e imposibil s-o mai cresti. Estimez ca la orice banca refinantarea ii va aduce o rata cu cel putin 50% mai mare.
Oricum nu prea vad posibila o refinantare datorita scaderii veniturilor si/sau a valorilor imobiliare( in 90% din cazuri e imposibila, fara sa mai aduci si alti bani)

1. fie gasirea unui cumparator dispus sa preia ratele creditul E ca si cum l-ai cauta pe mos craciun. Nu va imbatati cu apa rece.
Cumparatori exista pe toate drumurile, dar la un pret corect(sau chiar mai mic), nu va asteptati sa va preia creditul fara sa suportati o pierdere considerabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)