avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie sub influenta bauturilor alcoolice

am avut un accident minor cu o victima (8 zile spitalizare), cand am suflat in etilotest a indicat 0,62 iar la sange prima proba 1,2 iar a doua proba 1 .nu bausem decat 2 beri da mi s-a luat alcoolemia abia dupa 1 ora si 48cu etilotestul si peste 5 min si sangele.nu am nici o sansa sa ma scot din problema asta? am mai avut odata anulat permisul acu 5 ani tot pe baza alcoolului. oare ar trebui sa m-a prezint in instanta si sa imi recunosc vina ?sau se mai poate face ceva...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:25, 8 August 2011
a fost cu suspendare 2 ani si au trecut 3 ani de atunci oare trebuia sa fac reabilitarea sau s-a prescris deja?

nu mi-a anulat permisul pentru 5 ani, in 2005 mi-au dat 2 ani cu suspendare acu ar trebui sa fiu curat nu?
ovaklla a scris:
nu mi-a anulat permisul pentru 5 ani, in 2005 mi-au dat 2 ani cu suspendare acu ar trebui sa fiu curat nu?

Da! Reabilitarea a intervenit de drept la implinirea termenului de incercare de 4 ani (2 ani termen fix + 2 ani pedeapsa aplicata). In noul dosar nu se va retine starea de recidiva, acesta este unul dintre efectele reabilitarii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)