avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

Bună ziua!
În ianuarie anul acesta am avut un accident cu maşina personală în timp ce mergeam la lucru. Maşina a derapat din cauza condiţiilor de drum(era carosabilul acoperit cu gheaţă şi zăpadă) şi am intrat pe contrasens unde am lovit o altă maşină. Fiind eu şoferul vinovat de producerea accidentului, am dat poliţa mea de asigurare făcută la [editat]. Acum vreo lună am primit citaţie cum că sunt dată în judecată ca intervenientă forţaţă în accidentul respectiv. Cei de la societatea de asigurări susţin că daunele celor două maşini nu provin din acelaşi accident. Ce trebuie să fac? Sunt foarte stresată. Aş putea fi şi cu asigurarea plătită, dar şi bună de plată pentru cealaltă maşină? Cum trebuie să mă apăr în instanţă ca să nu fiu eu cea care plăteşte dauna, ci asiguratorul meu de la vremea aceea(căci între timp l-am schimbat)? Vă rog să-mi spuneţi ce ar trebui să fac pentru că sunt foarte stresată. Mulţumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:15, 14 Iulie 2011
Ca intervenient fortat nu trebuie nici macar sa va prezentati daca nu doriti ci doar sa trimiteti o instiintare prin care solicitati ca procesul sa se desfasoare in lipsa. Este o actiune intre asiguratori, cel al dv si asiguratorul CASCO al pagubitului. Este o sicana a fostului dv asigurator pt ca nu v-ati mai asigurat la ei, dar in astfel de cazuri oricum sunt chemati ca intervenienti fortat toti participantii la trafic in evenimentul respectiv care vor trebui sa confirme sau sa infirme ca evenimentul s-a produs asa cum ati declarat fiecare si nu pt a fi pusi la plata.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Gasiti multe comentarii pe aceasta tema in forum, daca in fereastra de cautare tastati intervenient fortat
Va stresati degeaba.
Daca se dovedeste ca asiguratorul nu are dreptate, accidentul producandu-se asa cum rezulta din declaratiile depuse la dosar, Dvs sunteti vinovata de producerea accidentului, iar asiguratorul este obligat sa plata dauna celuilalt conducator auto.
Dvs. va reparati autoturismul pe cheltuiala proprie, daca nu aveti asigurare casco.
In schimb, daca se dovedeste ca asiguratorul are dreptate si accidentul nu s-a produs in modul declarat, iar avariile celor doua autovehicule s-au produs in accidente (evenimente) diferite fiecare conducator auto isi repara pe cont propriu sau pe asigurarea casco propriul autovehicul.
In concluzie, indiferent de solutia finala Dvs nu suportati decat reparatia propriului autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)