avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva din bon ptr rovineta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva din bon ptr rovineta

Am urmatoarea nelamurire :TVA din bonurile emise de PETROM pentru rovineta este deductibil? Mentionez ca rovinele - taxa de drum- sunt achizitionate pentru masini (autodube ) transport marfa.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cretziella , utilizator 10:47, 13 Iulie 2011
Nu este deductibil TVA-ul din bonurile fiscale emise pentru plata taxei de drum, conform Cod fiscal.
Pentru a putea inregistra ca si cheltuiala deductibila TVA-ul, cereti factura la statia peco.
nu nu este deductibil. tot ceea ce este achizitionat pe baza de bon fara factura nu are TVA deductibil. de la aceasta regula este si o exceptie si anume bonuri de combustibil dar bineinteles cu valoare de pana la 5000 lei intrucat nu puteti face plati prin casa mai mult de 5000 lei/zi/furnizor. aceasta cu deductibilitatea o stiu pentru ca am avut control de la finante pe ultimii 5 ani. impozit si TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri fiscale carburanti,rovineta sanducatanas sanducatanas Bonurile fiscale pentru carburanti si rovineta sunt deductibile din punct de vedere tva? Multumesc. (vezi toată discuția)
Rovinieta claudia_liliana claudia_liliana Buna ziua, am o nelamurire privind 2 probleme si anume: - pt o soc com cu obiect de activitate transporturi , rovinieta este deductibila privind TVA. - tot ... (vezi toată discuția)
Contabilitate stanciu mihaela stanciu mihaela ce pasi sunt se urmat pentru a tine contabilitate primara la o firma de transport (vezi toată discuția)