avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rovinieta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rovinieta

Buna ziua,
am o nelamurire privind 2 probleme si anume:
- pt o soc com cu obiect de activitate transporturi , rovinieta este deductibila privind TVA.
- tot pt aceeasi soc de transporturi exista un contract decomodat avand o masina pe benzina, acest combustibil este deductibil la tva.
Multumesc mult astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:41, 22 Noiembrie 2011
Nu este deductibil TVA inscris pe bonurile fiscale emise pentru plata taxei de drum.
Daca ati prevazut clar in contractul de comodat cine suporta cheltuiala cu combustibilul, atunci puteti deduce tva si la impozit pe profit.
Multumesc tare mult, dar dc pe bonurile cu rovinieta se face factura fiscala, atunci tva este deductibil.
Daca aveti factura, merge. Dar am inteles asa, de pe net , ca sunt si operatori de statii de carburanti care nu dau factura la rovinieta.
Pentru ca societatea Dvs. presteaza servicii in diomeniul transporturilor cu masinile aflate in parcul auto propriu, parerea mea este sa achizitionati rovignete de la C.N.A.D.N.R. Acestia elibereaza factura dupa plata in avans a rovignetelor comandate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)