avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte


ACTELE DEPUSE DESPRE MOSTENITORI SUNT VERIFICATE DE NOTAR SAU SUNT PE PROPRIA RASPUNDERE ?(astept raspuns la aceasta ultima intrebare?)

Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 15:39, 13 Iulie 2011
sunt verificate
sunt verificate la starea civila ? sa zicem ca cine deschid actiunea de mostenire nu trece o persoana si toti ceilalti care participa la dezbatere sunt de acord tacit. notarul cum descopera?
In nici un fel...notarul nu este detectiv particular. Declaratiile date in fata notarului sunt pe proprie raspundere. Daca, in mod voit, se omite un mostenitor, acesta are posibilitatea, in termen de 3 ani, sa solicite instantei constatarea nulitatii relative a certificatului de mostenitor si includerea sa alaturi de ceilalti succesibili, daca face dovada ca in termenul de 6 luni de la deces a acceptat mostenirea, expres sau tacit.
Cum se dovedeste acceptarea expresa sau tacita a mostenirii? Va multumesc?
Acceptarea expresa se face prin declaratie la notar iar acceptarea tacita se face prin folosirea bunurilor defunctului arogandusi calitatea de proprietar (se muta in casa, se foloseste de bunuri, plateste impozit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 in urma decesului parintilor au ramas5 copii. unul dintre ei a deschis succesiunea iar ceilalti nu s-au prezentat pentru ca nu s-au inteles. el a primit o ... (vezi toată discuția)