avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa atestat operator radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa atestat operator radar

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri ...
am primit o amenda de circulatie pentru radar...dar agentul constatator trecut in P-V , nu are atestat de operator radar.. !
Intrebare : daca nu are acest atestat avea dreptul de constatare si intocmire P-V ,si daca am sanse de cistig intr-o contestatie invocand acest motiv

multumesc
Cel mai recent răspuns: sebi_sebastian03 , utilizator 21:34, 14 Iulie 2011
nu este obligatoriu ca agentul care a intocmit pv sa aibe si atestat radar. este suficient ca celalalt membru al echipajului sa aibe acest atestat (daca echipajul era format din minim 2 politisti, asa cum este regula).

in concluzie, daca celalalt politist avea atestatul nu aveti nici o sansa sa obtineti o sentinta favorabila.
ok am inteles,
pai probabil k celalat politist avea...era alt nume..

multumesc pentru ajutor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ana-gloria ana-gloria buna ziua!. am fost depistat in trafic cu o viteza de 79 km/h, in afara localitatii, pe o portiune de drum cu limita de viteza 50 km/h, de catre o masina a ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)