avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Am o vechime in munca de peste 18 ani care nu este la acelasi angajator,iar pe data de 1 sept 2010 s a incheiat CIM cu art 55 lit b.
Intrebarea mea este in ce conditii pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: tecu63 , utilizator 23:36, 12 Noiembrie 2011
beneficiati de somaj doar daca incetarea cim se facea cu art.65(1), 56F), B),E),H), J), art.61C), D), art.94(4) din c.mun.
Daca in aceasta perioada ma angajam si CIM se intrerupea cu unul din articolele enumerate mai sus mai puteam beneficia de somaj?
Incercati sa va angajati undeva pe perioada determinata de o luna,spuneti-i angajatorului ca nu aveti pretentii la salariu,sau poate aveti prieteni cu societate;o sa va inceteze contractul in baza art. 56 litera i,obtineti de la acest angajator anexa 14 pentru somaj,iar de la celalalt angajator anexa 14 somaj cu 11 luni. Sunteti cam la limita,oricum vedeti poate va incadrati cu cele 12 luni in total.
Am avut CIM pe perioada nedeterminata dar dupa 3 luni s a desfacut contractul cu art 65 si am intrat in somaj ; nu am intimpinat nici o problema in pregatirea dosarului si nici in privinta obtinerii adeverintelor necesare de la cele 2 societati la care am lucrat in ultimele 24 de luni!
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Art .55 ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art. 55,b poate beneficia de indemniztia de somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj teodorudaniela teodorudaniela buna ziua! In iunie 2008 am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii.Daca ma angajez cu perioada determinata pot beneficia de somaj? puteti sa-mi ... (vezi toată discuția)