subsolul blocului are 12 locuri de parcare subterana, acest spatiu este, in urma unei logici elementare spatiu comun in cote indivize ( sunt curios daca'' spatiu in coproprietate , ets eechivalentul , exact si egal dpdv juridic ?!?)
eu sunt unul din ''chiriasi '' - cei care folosesc un loc de parcare in schimbul sumei de 72 lei/luna , dar nu avem nici un fel de contract cu As de proprietari
este sau nu este obligata asociatia sa incheie contracte de inchiriere , ptr ''inchirierea" acestor spatii comune - denumite parcari ?!?
multumesc frumos , anticipat ptr raspunsul promt !
buna ziua ! etapele enumerate de dvs , deja s-au succes, dupa decizia Adun Gen , ne aflam in fata faptului ca eu platesc chiria , stabilita de Adun Gen prin vot , dar nu am contract de inchiriere -in care sa am drepturi si obligatii ! despre asta vreau sa vorbim ! este asociatia obligata dupa toate formalitatile legale , enumerate de cei care au avut amabilitatea sa-mi raspunda - sa incheie contracte de inchiriere ptr spatiile comune - gen -parcare , poate fi si uscatorie , si alte spatii excedentare ( holuri , case scari , spatii in pivnita , etc ) ?!?
exista articol de lege care obliga asociatia sa incheie contracte ?!?
Legea o gaseati si la noi in aceasta sectiune in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Daca asociatia percepe chirie, apai trebuie s-o perceapa in baza unui act juridic, adica in urma semnarii unui contract, conventii, ceva, orice in forma scrisa.
La un control financiar in asociatie oricine poate intreba unde este actul scris unde se cere suma de 72 lei (?).
Apoi, dv., daca nu mai vreti sa platiti, ca nu mai vreti dv. pentru ca nu v-ati luat nicio obligatie scrisa....in ce baza vi se cer restantele, pe ce baza ati putea fi chemat in instanta sa se recupereze suma de la dv.?
Asta este o intrebare copilareasca, ca unde scrie de contracte. Pur si simplu o persoana juridica nu poate cere bani altei persoane, juridice sau fizice, decat in baza unui act scris, contract, factura, conventie, intelegere etc.
Later edit
Am vazut al doilea dv. mesaj scris consecutiv (in calitate de moderator va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive!) si am sa va raspund ca asociatia de proprietari este obligata sa se comporte ca o persoana juridica si sa respecte legislatia din Romania, adica sa incheie contracte in forma scrisa intre reprezentantul proprietarilor (comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei) si terta persoana care inchiriaza un spatiu din proprietatea comuna.
Dv. ca proprietar in acel condominiu sunteti, in aceasta situatie de chirias pe proprietatea comuna a tuturor proprietarilor, o terta persoana.
sarut mana ! din raspunsurile primite , se pare ca al dvs este cel mai pe faza !! asta ma racaie si ma enerveaza la cumle !!! nu exista decat procesul verbal prin care s-a propus si s-a votat , ca spatiile respective sa fie inchiriate , celor din bloc care doresc sa-si parcheze masinile
iar eu va intreb : exista art de lege ( azi am cumparat Legea As de Prop si acte conexe si nu am gasit )X-(, prin care asociatia este obligata sa incheie contracte de : inchiriere, cesiune, comodat, pentru spatiile inchiriate ?!? simpla si super logica
multumesc frumos ptr promtitudine !
eu nu doresc sa nu mai platesc , ar fi culmea ( in viata c am totul se plateste ) nu sunt interesat de acet aspect ptr ca din moment ce -l folosesc sa si platesc !
dar am un raft mare in fundul locului de parcare (intre stalpii de reziatenta ai blocului - aflat in incinta locului meu de parcare -si 2 bancuri cu niste piese auto( intr -o ghena ) lucrurile mele nu deranjaza pe nimeni , dar asa sunt oamenii ....si caracterele lor
-iar ei c am iau de mine , iar eu vreau sa le bag pumnul in gura , cumva sa fie pace ... dar cu cine ? le c am, sta in gat ( nu vor chirie pe spatiile ocupate )
Interventie moderator
V-am raspuns in mesajul anterior cu o completare.
Va rog sa asteptati raspunsurile si sa nu mai scrieti ca o mitraliera, pentru ca ajungem sa defazam intrebarile si raspunsurile!