avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din Bulgaria!

Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege?

"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care s-o treaca pe numele lui. Apoi, bulgarul ii face romanului o procura, prin care acesta poate circula cu autoturismul oriunde doreste. Conform proiectului de lege, conducatorii autoturismelor inmatriculate in strainatate vor trebui sa arate agentilor de circulatie aceste procuri, iar daca de la data semnarii actelor au trecut mai mult de trei luni, soferii se vor alege cu dosare penale. Proiectul urmeaza sa fie inaintat Parlamentului, pentru a fi dezbatut si votat. '
Agentii de circulatie se transforma in notari sau juristi?!

[ link extern ]
:stunned:
@nistorsc.
De aceea am precizat ca in UE este necesar doar talonul masinii. Numai in Romania si cred ca in Polonia este solicitata imputernicirea fie tradusa in limba tarii, fie in engleza, germana, franceza.
Am trecut prin multe tari UE sau non-UE, cu o masina apartinand altei persoane (fizice sau juridice). Nicaieri nu mi s-a solicitat imputernicire, doar talonul masinii (original bineinteles)
Totul este o incercare de a incasa bani, prin aplicarea amenzilor sau obligarea traducerilor si autentificarii actelor.

Am o propunere care poate aduce sigur bani la buget. Fiecare posesor de permis de conducere sa fie obligat sa isi reinoiasca permisul la 1 an, sau chiar la 3 luni. Iar cetatenii straini sa fie obligati la intrarea in tara sa isi traduca permisul si talonul masinii propri. O ghereta chiar la intrare, bani jos pe loc.:D:D:D
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
kappauser, utilizator
adrianmarin a scris:

Buna ziua !
Ar trebui sa vedem varianta finala a legii ..... Apoi , de ce sa nu recunoastem ca e tara plina de masini inmatriculate in Bulgaria la limita legalitatii/ilegalitatii ....

Limita legalitati nu inseamna ilegalitate. Iar legile unei alte tari nu este permis sa fie desconsiderate de catre Romania. Daca legislatia tarii respective prevede ca o imputernicire se poate da pe o perioada nelimitata atunci asta este perfect legal pentru acea tara. Intamplator chiar si pentru Romania este valabila aceasi lege.
Iar obligatia de a actualiza un act la 3 luni reprezinta o incadrare flagranta a constitutiei. De ce nu se reinoieste CI sau permisul sau talonul masinii romanesc la 3 luni? Talonul masinii, fie romanesc fie strain este imputernicirea pentru a conduce masina. Nu are importanta numele din talon, transmiterea documentului unei alte persoane este in UE considerata imputernicire. (Cartea masinii este documentul ce atesta proprietatea)
Am postat inainte ca in UE nu este obligatory imputernicirea pentru a conduce o masina care este inregistrata pe alta persoana.
Este insa recomandat sa se faca o astfel de imputernicire, aceasta insa sa face sub semnatura privata ce nu trebuie legalizata sau autentificata.
In link puteti vedea un model de imputernicire in 4 limbi, pus la dispozitie de un Automobil Club.

[ link extern ]

Prin aceasta imputernicire semnata in original de catre cel trecut in talon, se face dovada ca talonul nu a fost furat sau "gasit in masina".
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
kappauser, utilizator
=D>Ultimele postari sunt pertinente si la obiect. Sunt de acord cu voi si mai adaug doar ca prostia in tara asta a ajuns la rang de arta! #-o
Multzam, chiar aveam nevoie... :)

Alte discuții în legătură

Acte pentru parasirea tarii cu masina unui prieten criss_ty criss_ty Buna ziua, doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten. am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat o mașină second hand, înmatriculată in românia, ... tavistan tavistan Am achiziționat o mașină second hand, înmatriculată in România, și doresc sa ies din țară (inclusiv din UE) înainte de transcrierea pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Contract comodat varlangheorghe varlangheorghe ce acte imi trebuie ca sa plec in bulgaria in concediu cu masina de la firma la care sint angajat, (vezi toată discuția)