avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru al doilea copil

ma aflu in concediu de maternitate ,fetita mea avand 11 luni. am ramas insarcinata urmand sa nasc in decembrie. va rog sa imi spuneti daca trec dintr-un cm in altul si daca mai beneficiez si de indemnizatia pentru fetita sau numai pentru copilul pe care il voi naste in decembrie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 18 Iulie 2011
OleseaT a scris:

Buna seara si va multumesc pentru raspunsul promt!
Problema e ca am facut cerere pt concediul fara plata, prin urmare sa inteleg ca nu voi beneficia de indemnizatia pt CCC.... Dar as vrea sa stiu daca pot plati acum impozit pt luna ianuarie la CNAS ca sa beneficiez de aceasta indemnizatie sau nu se poate?
Multumesc si o seara buna!

1. La CNAS nu se plateste impozit ci contributia la sanatate.
2. Plata acestei contributii nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri profesionale impozabile.
3. Desi e cam tarziu, incercati cu un prieten patron sa va faca o conventie civila de prestari servicii pe luna ianuarie (cu orice venit, cat de mic).
Buna ziua!
OK, dar pentru aceasta conventie civila de prestari servicii, daca e cam tarziu sa o fac, va trebui sa platesc vre-o amenda? si cam cat ar fi acea amenda?
Va multumesc!
Discutati cu un consultant fiscal sau cu un inspector de la Administratia fiscala de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Lamurire situatie copil 2 pfapfa pfapfa Buna ziua. Copilul meu are putin peste un an si ma gandesc la urmatoarea situatie: Daca nasc al doilea copil pana acesta face 2ani mai tb sa fac alt dosar ... (vezi toată discuția)