avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia imi trece consum mai mare de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia imi trece consum mai mare de apa

La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza cand lumea este la serviciu (pe la 2 asa).Astfel de cele mai multe ori ma duc personal sa le duc eu,dar niciodata nu semnez nicaieri.S-a intamplat sa-mi treaca consum mai mare si nu mi-a scazut consumul nici dup 2 luni, iar cand am cerut sa verificam impreuna (pt ca eu imi notez in caiet cosumul in fiecare luna) care este consmul final meu mi zice ca n are decat afisierul,nu are hrtiile respective.
Ce pt face in situaia asta?
Asociatia este obligata sa aiba stampila acolo unde platim? Eu cand am avut nevoie de stampila nu a avut-o niciodata la indemana, stampila era la presedinte careu era in oras.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:08, 22 Iulie 2011
Intotdeauna va exista diferenta intre apometrul de bloc si apometrele locatarilor indiferent de clasa.Se fac fel de fel de instalatii prin pereti si sunt foarte greu de gasit.La blocurile la care apometrele sunt pe scara, locatarii nu mai permit accesul in locuinta.Nu este posibil ca o familie formata din 4 persoane sa consume 14 - 15 mc de apa iar o alta tot de 4 persoane sa consume 3 - 4 mc in conditiile in care cea de-a doua familie mai uda si gradina din fata blocului.Administratorul si presedintele trebuie sa-si faca treaba.
Pentru fiecare apartament exista 2 formulare,unul la administrator si unul la proprietarul apartamentului, pe care se trece consumul de apa,nr.de persoane etc iar administratorul are obligatia sa semneze in dreptul fiecarei luni.Astfel dv.aveti dovada consumului respectiv.Puteti verifica astfel daca domnul administrator va '' incarca'' nejustificat.Diferenta dintre apometrul de bloc si apometrele locatarilor se considera pierdere si se imparte in mod egal pe apartament.Trebuie mers pe fir cum se spune:verificarea instalatiilor din apartamente,verificarea metrologica a apometrelor locatarilor si a apometrului de bloc,verificarea evidentelor administratorului pentru ca sunt scari cu locatari mai instariti care nu stau sa calculeze consumul,pretul pe metru cub,cheltuieli comune, iar unii administratori profita de acest lucru.
Nu sta nimeni sa calculeze pretul unui mc de apa. Acest pret reiese din factura de furnizare a apei (si de incalzire in cazul apei calde). Cum am mai spus anterior, el este unul singur, nu se poate calcula in mai multe moduri si sa dea valori diferite. Acesta trebuie sa apara pe listele de intretinere, liste verificate si avizate de cenzori. In caz de nereguli sunt pasibili de sanctiuni contraventionale sau chiar penale.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Nereguli consum de apa in bloc. pierderi de cel putin 30mc lunar. adrian_adri adrian_adri Buna ziua. As dori cateva sfaturi in legatura cu o situatie cu care ma confrunt de cateva luni. In fiecare luna, la consumul de apa declarat mi se adauga ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)