avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RADIERE INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RADIERE INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Buna ziua,
sotul meu s-a pensionat gradul 2 si a radiat i.i.pe care o avea.Am infiintat i.i. pe numele meu pentru a putea continua eu activitatea.Nu stiu cum sa procedez cu stocul de materiale si casa de marcat.As vrea sa le trec pe noua i.i.
Daca stie cineva rog sa-mi raspunda.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:06, 18 Iulie 2011
Faceti nota de transfer.Pentru plata TVA -ului vorbiti cu un contabil. Pentru casa de marcat luati legatura cu cei care v-au fiscalizat-o si va indruma dumnealor
Multumesc pentru raspuns.
Normele de aplicare a Codului fiscal prevede: ,,În cazul încetării definitive a activităţii, sumele obţinute din valorificarea bunurilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloace fixe, obiecte de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri rămase nevalorificate sunt incluse în venitul brut.
În cazul în care bunurile şi drepturile din patrimoniul afacerii trec în patrimoniul personal al contribuabilului, din punct de vedere fiscal se consideră o înstrăinare, suma reprezentând contravaloarea acestora incluzându-se în venitul brut al afacerii şi evaluarea se face la preţurile practicate pe piaţă sau stabilite prin expertiză tehnică,,.
Aceste prevederi se aplica intreprinderii radiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa drcri drcri Buna ziua, ce se intampla cu bunurile din proprietatea unui CMI (cabinet medical individual) dupa inchiderea acestuia? Ca sa fiu mai explicit, CMI-ul este ... (vezi toată discuția)
Implicatiile radierii pfa-ului violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006. Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu ... (vezi toată discuția)
Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)