Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege se aplica in acest caz?
Eu as zice ca nu se aplica ... intrucat art.21 alin.2 din OUG nr.96/2003 are urmatorul continut:
Art.21 (2)Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
Multumesc. Imi puteti da o sursa, online, unde pot gasi legea aceasta? Pentru ca se pare ca ce am eu nu se potriveste cu ce aveti dvs. si de aici si miciile confuzii. Personal mi se pare un pic discriminatorie legea, doar din perspectiva datelor cuprinse in lege. Pentru ca mamele care au nascut inainte de 2011 sunt supuse riscului de a fi concediate imediat, pe cand cele care au nascut si nasc dupa 2011 sunt ceva mai avantajate.
Va multumesc pentru raspuns. In opinia mea totusi apare o situatie discriminatorie intre mamele care au nascut inainte de ianuarie 2011 si cele care au nascut dupa aceasta data. Primele erau protejata pana la finele anului 2010 de CCMUN, insa nemaifiind in vigoare acest contract, ne confruntam cu o situatie discriminatorie. Unde si cum se poate face o comunicare legata de acest aspect si catre ce institutie? Pentru ca pana la urma le dau dreptate si mamelor care se afla intr-o astfel de situatie.
Resurse umane
carmin
buna ziua,
sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca
aqua80
Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)