Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege se aplica in acest caz?
Potrivit OUG nr.111/2010, termenul de 6 luni are valoare maxima ... citez : art.25 (3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Multumesc. Cunosc continutul, ma interesa explicatia :) Asta inseamna totusi ca salariata nu poate fi concediata timp de 6 luni, acesta fiind termenul maxim prevazut de lege in baza caruia nu se poate dispune concedierea, cu exceptia situatiilor prevazute in cuprinsul alin. (4) sau interpretam noi gresit? ITM spune ca pe perioada celor 6 luni, daca nu se aplica alineatul 4, nu se poate dispune concedierea. Stiu ca "promisesera" o modificare a exprimarii dar ...
Daca intervine o concediere pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, atunci acea interdictie nu este aplicabila.
p.s.
de vorbe pana la fapte este o mare distanta ....:)
Imi puteti spune va rog unde este precizat ca OUG nr.111/2010 se aplica numai persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011? Din cate stiu eu conform aceleiasi OUG, art 30 ne-a modificat cuantumul indemnizatiei de la 85% la 75%, sau ma insel?
Resurse umane
carmin
buna ziua,
sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca
aqua80
Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)