Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege se aplica in acest caz?
ART. 1
Prevederile art. 2 - 29 reglementează drepturile care se acordă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 ianuarie 2011, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată.
Prevederea este chiar in art.1 din actul normativ , iar modificarea cuantumului indemnizatiei CCC prentru persoanele care au intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2995 este reglementata in art.30, si anume :
Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare. (2) Incepand cu 1 ianuarie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau a instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei.
(3) Dispozitiile alin. (2) se aduc la cunostinta beneficiarilor prin emiterea unei noi decizii de catre agentiile teritoriale.
Multumesc, pentru articole, am cautat-o si eu si am citit. Cred ca nu este corecta aceasta OUG, este clar o discriminare intre mamele care au nascut inainte de 2011 si cele care au nascut dupa 1 ian 2011 , dupa cum spunea si Ioana. De ce oare nu se sesizeaza nimeni?
De sesizat cred ca sunt sesizati , insa autoritatea legiuitoare nu este atenta la aceste probleme decat in anii electorali si poate nici atunci deoarece sunt foarte multe probleme de indreptat ...
Pot dispune concedierea unei salariate revenita din CIC (a nascut dupa 01.01.2011) cf art. 65 alin 1, respectand preavizul de 20 zile lucratoare? Mentionez ca angajatorul doreste sa faca acest lucru imediat ce salariata isi reia activitatea, revenita din CIC. Ea este de acord, nu ca ar conta acest aspect.
Multumesc!
Resurse umane
carmin
buna ziua,
sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca
aqua80
Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)