avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Faceti contract de colaborare cu contabilii cu care ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Faceti contract de colaborare cu contabilii cu care lucrati! Eu am luat o mare teapa!

Buna ziua!

Imi este si jena de situatia in care sunt si pe care o sa v-o relatez. Va sfatuiesc sa NU faceti ca mine, sa nu mergeti pe incredere, ca il stiti pe contabil de la un prieten si sa sariti peste etapa semnarii contractului.

La sfarsitul lui 2009 mi-am deschis un minimarket si am cautat pe cineva sa imi tina contabilitatea. O colega de-a mamei de serviciu (care si ea tine contabilitate la n firme tot asa fara a fi autorizata si cu care nu doream sa colaborez) mi-a recomandat pe o doamna...
Eu ca o proasta (imi cer scuze, dar e cuvantul cel mai potrivit) am zis ca este o cunostinta si cum ea nu avea nici PFA mi-a zis sa nu semnam contract ca ea mai tine si alte firme si nu au fost probleme.
La inceputul lui iunie (a.c.) am decis sa vand acest magazin si am depus actele pentru cesiune. Bineinteles ca Finantele s-au opus acestei proceduri pe motiv de neconcordanta la TVA.
Am rugat-o pe d-na contabila sa fie prezenta atunci cand vine controlul de la Finante ca doar ea stie cel mai bine ce a facut acolo si contabilitatea nu este profesia mea. Atunci mi-a spus ca de fapt ea nu are drept de semnatura si ca nu poate sa ma ajute cu nimic.
Am fost sincera cu cei care au venit in control ca doar aveau nevoie de numele contabilei si au fost chiar cumsecade oamenii, nu mi-au trantit amenda, mi-au zis sa incerc sa o conving pe individa asta sau pe cine ii semneaza ei bilanturile sa imi faca un contract. Am aflat ca daca nici dupa acest control nu se va rezolva aceasta neconcordanta la TVA amenda este de 14. 000 RON :stunned::stunned::stunned::stunned:
Am vorbit cu individa, cu calm si respect, mi-a zis ca sa ii fac contract de munca, dar oricum pentru ca nu l-am declarat la timp amenda la ITM este de la 3500 - 5000 RON.
Am insistat macar sa imi gaseasca pe cineva sa se bage sa faca bilantul corect si sa imi faca un contract si sa rezolv si individa a avut tupeu sa imi mai si zica "ca o sa ma coste"...

Eu ei i-am platit lunar 300 RON, atat mi-a cerut, nu am ales-o pt ca era ieftin , doar pt ca mi-a fost recomandata de alta ca ea...

Stiu ca situatia este penibila, dar ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Inca o data va atentionez, indiferent cine pe cine va recomanda, ca e ruda, ca e prieten nu faceti nimic fara contract ca sunteti luati de fraieri si sunteti buni de plata.

Asa ca o consolare, credeti ca as putea sa ii fac plangere la Politie sau ce as putea sa ii fac? Ca as vrea sa aiba si ea o problema dupa cate mi-a cauzat mie. Nu sunt genul de om sa o jignesc sau sa o agresez fizic (desi simt nevoia sa ii trosnesc una #-o )
din pacate majoritatea patronilor fac asa, nu isi iau persoane autorizate care sa isi asume raspundere pana se trezesc in situatii fara iesire si cu pierderi destul de mari in bugetul firmei, de aia lucreaza multi ''contabili''la negru asa e foarte simplu, nu platesc taxe, nu au nici o raspundere , salut ca binevenita intentia dvs de a scrie aici un adevar pe care multi nu vor sa il vada, si nu sunteti singurul care a patit asa, se poate si mai rau!cautati o persoana autorizata si o sa va regleze situatiile cu o suma rezonabila si mergeti inainte cu mai multa precautie!
Cu scuzele de rigoare... "contabila" a prestat si pentru cat a fost platita. Principala culpa dvs. o purtati. In pozitii ca aceasta, cu o foarte mare responsabilitate, ati "angajat" pe cineva la negru. Acum veti plati mult mai mult pentru darale, decat daca ati fi incheiat un CIM sau un contract cu PFA. Deasemenea, chiar si cu "recomandare" la angajare se cer niste acte de studii....asa cum am mai spus, nu ati angajat o femeie de serviciu ci o CONTABILA. Nu mai incercati sa dati pe nimeni "in gat" la autoritati, dvs. purtati toata vina. Nu este o situatie penibila, asa cum ati afirmat, ci o situatie destul de grava pt societatea dvs. Pe viitor, incercati sa intocmiti CIM cel putin pe 2 ore/zi, nu va mai uitati la impozitele care trebuiesc platite. Daca faci acum o balanta, veti constata ca ati platit mai mult pe amenzi decat daca ati fi platit impozite pe salariu declarat. Drept urmare, atentie tuturor pe cine angajati si in ce conditii angajati, si atentie si noile prevederi actuale in ceea ce priveste legislatia muncii. Succes pe viitor!
Spuneti ceva de paradis doamna Gabrielle? (bine ca nu va cheama si Giford!). Gasim in opera lui Shakespeare: " Zeii ne omoara din placere ca pe muste". In 1787 Mozart spunea: "Ne nastem pentru a muri". Chintesenta existentei la care au ajuns cei mai mari filozofi: viata este un mare r...t , dar este tot ce avem! Cu cat ne punem ochelari mai roz cu atat v-a fi mai crunta trezirea la realitate.
@marinnicolae a scris:
Spuneti ceva de paradis doamna Gabrielle? (bine ca nu va cheama si Giford!)

Nu stimate @marinnicolae. Fiecare dintre noi trebuie sa constientizam, la momentul potrivit, ca daca tragem foloase de pe urma semenilor nostri pana la urma totul se va rasfrange asupra noastra. Iar moneda are doua fete. Nu intotdeauna ne pica fata norocoasa. Dvs. ca si mine, stiti foarte bine acest lucru.
:offtopic:
In calitate de moderator al acestui forum va rog sa respectati Regulamentul de postare. Punctele de suspensie nu inlocuiesc in context, esenta cuvantului pe care ati dorit sa il transmiteti.
Va multumesc.
im cer scuze ca sunteti si asa destul de suparta, dar dvs. aveti toata vina trebuia sa i faceti contract de munca sa i aduceti la cunostiinta prin fisa postului si sa raspunda de daunele care le provoca INTENTIONAT, nici cei de la finante nu au drepate.Acum apelati la un consultant fiscal e foarte simplu , dar sa stiti vina nu o are contabila, DVS. decideti sa respectati legea, ati incalcat o voit.AM o singura lege in viata: NU DAU BANII la NEGRU dar nici nu iau, asta insemna ca trebuie sa leagaliz banii atat dati cat si incasati, exista legii care ne spune fa asa nu fa asa.

IMI cer scuze , dar poate daca ii faceati contractul de munca nu ati mai fi colaborat cu dansa ce cu una intr adevar seriosa profesional.

AVIZ si acum sunt experti contabili pe piata si contabilitatea o fac rude sau copii lor, nu discuitati cu alte persoane decat EL: EXPERTUL CONTABIL, nu altcineva, evitati l cu el semnati contractul cu el discutati, daca nu renuntati la coloaborare.

Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare platitor de tva la timp! somial somial buna ziua. am o INTREPR INDIVID. in luna mai 2015 am depasit plafonul de 220.000. nu am stiut ca trebuie sa anunt de atunci , am crezut ca se schimba in ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare factura intracomunitara yelp yelp Situatia: ambele firme sunt platitoare de TVA si sunt inregistrate intracomunitar. Se achizitioneaza bunuri din Italia de catre firma Romaneasca la pretul ... (vezi toată discuția)
La negru - contabil cristina29 cristina29 Buna seara! Sunt intr-o situatie mai ... speciala, sa zicem, si as dori sa va cer parerea. Societatea in care lucrez ca si contabil este mai mult sezoniera. ... (vezi toată discuția)