avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pianina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pianina

am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles caci el este mai afectat dar nici asa caci nu doreste la nici o ora sa cante copilul mi-a chemat de nenumarate ori politia la usa acestia nu mi-a interzis nici o data sa nu cante ami streseaza copilul deja acesta cand se pune la instrument se uita tot la usa spuneti-mi voi o solutie copilul este premiat la foarte multe concursuri nationale si internationale sa nu mai faca pian ca deranjeaza pe domnul,,vames,,? astept o solutie si de la voi.Chiar este legea asa sa nu poata repeta in bloc la orele 17-18 ?
Nu se poate lua nici o atitudine pentru acest abuz adus fiului meu?Este o crima ca ne educam copilul si ai dam o oarecare cultura generala? Daca asculta manele nu-l deranja!
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 13:18, 27 Iulie 2011
Daca nu s-a stabilit de catre asociatia de proprietari o prevedere contrara, conform legii de la ora 22 incepe programul de liniste. In afara programului de liniste baiatul dvs. poate repeta linistit la pianina. Politia cunoaste acest lucru dar atata timp cat vecinul face o sesizare prin 112, ei sunt obligati sa vina la fata locului.
Scuzati-mi gluma : eu l-as pune pe copil sa invete sa cante si la trombon.
In scurt timp vecinul scandalagiu va implora sa revina la pianina. :)
:secret:
Ar fi prea complicat sa izolati fonic o camera in care sa poata exersa linistit copilul?
Lasati copilul sa exerseze si ignorati vecinul.Si eu am o situatie similara in care baiatul unui vecin exerseaza la pian, invariabil, duminica dimineata,intre 9 si 11.Nu se aude foarte tare,dar ma deranjeaza enorm faptul ca de 3 luni canta aceeasi melodie.Ma gandeam sa ma duc sa ii bat la usa sa il rog sa treaca la lectia 2 macar pana in toamna.Iar vecinului puteti sa ii spuneti sa stea linistit ca in 2-3 luni va schimba instrumentul si va trece la solzi de peste.
Exista posibilitatea ca dlui vames sa ii placa , fie manelele , fie numai un singur sunet , cel al "argintilor".
Pentru a linisti lucrurile luati legatura cu asociatia de locatari si cu vecinul "afon" si poate cadeti de acord prin buna intelegere asupra unui orar , agreat si de acesta

Alte discuții în legătură

Chirias pianist Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. Familie cu copil - 10 ani - care studiaza pianul inchiriaza un apartament. In afara de orele stabilite pentru pastrarea linistii, in restul timpului ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)