Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se calculeaza aceasta suma(in functie de suprafata,cote indivize etc)?
Solicit ,cu ingaduinta domniilor voastre acelasi raspuns si in cazul unui spatiu comercial aflat in acelasi imobil dar al carui proprietar este inca statul?Se achita fondul de rulment si de catre cine?Va multumesc.
Parerea mea acceptabila nu exclude plata cheltuielilor comune, insa cuantumul acestora nu justifica plata unui fond de rulment consistent. In plus, dvs. faceti referire si la unele evenimente aleatoare, ce nu pot face obiectul fondului de rulment. Gata cu subiectul!
Vad ca insistati introducand in discutie expresii noi: cuantum nejustificat, fond consistent, evenimente aleatoare.
Cititi, va rog mai cu atentie, ceea ce am scris mai sus sau incercati sa cititi direct din Legea 230/2007 sau HG 1588/2007.
Atat in mesajul meu cat si in lege nu se spune nimic de consistenta fondului de rulment sau de evenimente... Indiferent de evenimente, consumuri, contracte, persoane, suparafat utila, etaj, orientare geografica s.a.m.d. , fondul de rulment se dimensioneaza prin echivalare cu suma care a fost necesara "la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei". (citat din HG 1588).
Acesta este reperul si nu evenimentele aleatoare. Iar fondul de rulment consistent sau nu, este cel stabilit conform legii, asa cum am aratat.
domnule emil, cred ca ar trebui sa va scoateti de pe nas ochelarii de soare care va impiedica sa vedeti ceea ce este evident.
v-am inteles afirmatia ca acel spatiu comercial are contracte separate cu furnizorii, insa furnizorii ii asigura acestuia si furnizarea serviciilor (apa calda, apa rece, incalzire) prin intermediul altor tevi decit cele care apartin asociatiei, furnizorii declinindu-si atributiile dincolo de contorul de bloc ? pentru reparatiile acestor instalatii este nevoie de bani si, sint convins, aceste utilitati sint furnizate spatiului comercial prin contare pasante. daca as fi in locul asociatiei, as taia furnizarea acestor servicii si i-as impune acestuia sa-si traga instalatiile cu pricina dinainte de contorul general, prin afara spatiilor asociatiei, sau le-as impune o chirie substantiala pentru traversarea instalatiilor prin subsolul blocului. in ceea ce priveste instalatia de gaze (daca este cazul), nu le-as da voie (ca asociatie) sa se lege de la bransamentul blocului, furnizorul de gaze neacceptind un al doilea bransament la aceeasi adresa
Reparatii atic
gabics
Bună ziua!
Maică mea este administratoare la o asociație de propr., o scară de bloc care are la parter magazine. Magazinele sunt independente de ... (vezi toată discuția)