avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Stornare factura fara TVA dupa momentul la care am ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Stornare factura fara TVA dupa momentul la care am devenit platitoare de TVA

Buna ziua,
Firma la care lucrez a devenit platitoare de TVA incepand cu ianuarie 2011.
In urma unor verificari efectuate s-a constatat necesitatea stornarii unor facturi emise catre un client, inainte de data la care am devenit platitoare. Trebuie sa emitem facturi de storno dar, avand in vedere ca facturile initiale au fost emise fara TVA nu stiu daca acum mai pot emite factura in rosu fara TVA. Asa ar fi corect.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta1012 , utilizator 18:10, 18 Iulie 2011
art. 134^2 cod fiscal
(3) Taxa este exigibilă la data la care intervine oricare dintre evenimentele menţionate la art. 138. Totuşi, regimul de impozitare, cotele aplicabile şi cursul de schimb valutar sunt aceleaşi ca şi ale operaţiunii de bază care a generat aceste evenimente.

deci veti emite factura in rosu fara tva.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
xerxes, utilizator
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare retururi dupa data de 1 iulie 2010 mihaelah mihaelah Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: Care este procedura in cazul retururilor de marfa dupa data de 1 iulie aferente marfii facturate initial ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva de la client insolvent getacatinca getacatinca Buna ziua, Trebuie sa stornez TVA -ul achitat pentru un client in insolventa, facturile au fost emise cu TVA 19%, regularizarea o fac cu 24%, va rog si baza ... (vezi toată discuția)
Curs valutar inregistrare facturi Natalia.Fomov Natalia.Fomov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu inregistrarea in contabilitate a facturilor externe primite. Ca regula generala, facturile ... (vezi toată discuția)