avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... angajat - angajator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

angajat - angajator

Buna ziua,mama mea are o casa la tara,pana acum trei luni nu era locuita,ca urmare a faptului ca eu si sotia mea am ramas fara serviciu,am vorbit cu nuste prieteni care detin un magazin in oras si le-am propus sa deschida un magazin si la noi in sat. Una dintre camerele casei noastre este la strada,in momentul cand s-au hotarat sa desghida acest magazin,le-am oferit spatiul respectiv,cu titlu gratuit,conditionand angajarea sotiei mele.Montarea unei usi la exterior,executare unor porti mari,betonarea unei mici terase,copertina,masa,scaune si doua banci ,instalatii electrice,sanitare...toate au intrat in sarcina mea. Cand a fost totul pregatit,au deschis magazinul. Intelegerea noastra verbala a fost urmatoarea,800 lei salariu,orarul urma sa il stabilim noi in functie de obiceiurile locale,plata curentului,a salubritati,contracte care au ramas pe persoana fizica,nu au fost trecute pe societate costurile fiind mult mai mari,dupa ce am deschis nimic nu a mai fost asa,au trecut doua luni jumate,salariul s-a facut de 700 lei,gunoiul il platesc eu,curentul electric.la fel,sotia mea in luna mai are 321 ore lucrate,in iunie 356,timp in care ne-am facut si noi o datorie de aprox 1200 lei,in magazin,fapt pentru care ieri dupa inventar au cerut cheile magazinului,spunand sotiei mele ca este libera si sa facem bine sa ne platim urgent datoria,pentru ca ei nu au deschis un magazin pentru a ne intretine pe noi,sotia salariu inca nu a vazut,daca este sa totalizam cele doua luni,este vorba despre 1400 lei,astfel putem spune ca datoria este acoperita.Ce putem face in continuare ? Contractul de comodat a fost semnat de mine,care nu sunt propietar,propietar este mama mea,are valabilitate nefiind semnat de propietar? pot sa le intrerup energia electrica ? sunt legati pe bransamentul casei si contorizati de contoarul nostru,si-au batut joc de noi,mi-am distrus casa,munca,materiale,cum ma pot scapa de ei ? Sa sesizam oare ITM-ul pentru multele ore prestate si neplatite ? Va mutumesc, Catalin
Contractul de comodat, nesemnat de proprietar, nu este valabil. In aceste conditii mama poate cere evacuarea lor din spatiu. Faceti o sesizare si la ITM pentru drepturile salariale restante.
Va mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa se faca dreptate stanescu catalin stanescu catalin Am lucrat 3 luni la o Societate privata,le-am oferit spatiu in casa mea,au amenajat un magazin alimentar,nu am avut pretentii la chirie,conditia a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul otonel otonel Este vorda de situatia in care se afla sotia mea si am zis sa intreb pentru ceva sfaturi inainte de a ajunge la declaratii al politie sau tribunal. A lucrat ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez ? stanescu catalin stanescu catalin Buna ziua, in luna aprilie anul curent,am oferit o camera la starda unei Societati comerciale pentru descgiderea unui magazin alimentar,spatiul a fost ... (vezi toată discuția)