buna ziua
revin cu un subiect pe care l-am mai pus in discutie aici, si anume un contract de intretinere cu o persoana in varsta de 76 ani.Desi am avut mereu probleme cu comportamentul ei, inca inainte de semnarea actelor, am continuat si acum , la o luna de la incheierea contractului, s-a sucit, i-a bagat in cap o nepoata"binevoitoare" ca in contract sunt trcute nu stiu ce tampenii.Fas, contractul e mai mult in favoarea ei, cu uzufruct viager, eu nu stau cu ea, dar ii duc mereu de mancare, i-am platit intretinerea, telefonul si lumina, i-am schimbat usa la intrare, am angajat o femeie de serviciu sa ii faca curat.
Cu toate astea, ea a vrut mereu bani, bani si iar bani.Desi ii dadeam aproape zilnic, a doua zi nu mai avea niciun ban si se ducea sa ceara pe la vecini.Mancarea care i-o duc, ea o imparte.Mai nou, azi, mi-a spus ca ne vedem la tribunal.NU MAI INTELEG NIMIC.Ce naiba sa mai fac?#-o
corect! este vorba despre rezolutiune.
In alta ordine de idei contractul se rezolutioneaza in instanta din culpa uneia dintre parti, in general a intretinatorului, pentru ca obligatia de intretinere este o obligatie ce se executa zi cu zi (nu e suficient sa-i duceti mancare o data la doua zile, sa-i dati bani sa-si cumpere mancare etc). Problema este ca drepturile si obligatiile nascute din acest contract nu sunt facute cunoscute, clar, intr-un limbaj simplu, partilor inainte de incheierea contractului, asa ca fiecare din parti isi inchipuie, in general, ca i se cuvine mai mult, de aici neintelegerile si se ajunge la instanta, unde nu castiga nici una dintre parti (cu toate ca asa isi inchipuie cel care obtine o hotarare favorabila) pentru ca timpul pierdut nu mai poate fi recuperat.
:offtopic: majoritatea batranilor sunt dificili pentru ca se simt neglijati - indiferent daca sunt sau nu neglijati. ceea ce spera ei in urma rezolutiunii si incheierii unui nou contract este mai multa atentie si importanta nu neaparat doar o mancare mai buna, si un loc mai cald (chiar daca grija se poate manifesta printr-un tratament bun). majoritatea insa nu gasesc asa ceva nici in al doilea si nici in al treilea contract, pentru ca afectiunea excede obligatiilor contractuale. dupa ce le-am explicat asta unor clienti s-au mai gandit si au renuntat la contractul cu un batran care mai rezolutionase doua inainte. cred ca spre binele lor.
@boyzone - citeste regulamantul de postare - si nu mai scrie "k" in loc de "ca". poate ca e fancy dar e neregulamentar. de asemenea "femeia dracului" poate fi inlocuit prin "persoana dificila" etc.
da, e vorba de un imobil(apartament).Cateva precizari:batranica nu se simte neglijata, departe de ea chestia asta, ci doar ca e foarte usor influentabila.Pana sa apar eu, nimeni din familia ei nu au ajutat-o cu nimic, au ocolit-o chiar, nici la inmormantarea sotului ei nu au venit.Acum a aparut o nepoata, care a auzit de contract si o fi realizat ca ar fi momentul sa intervina, eu am devenit brusc un strain si...asta e.Eu cerusem cateva pareri, am obtinut intrebari.Pana la urma cred ca accept oferta nepoatei sa imi inapoieze banii investiti in reparatiile imobilului si renunt, pentru ca nu e lucrul meu si nu are niciun rost, ma consum degeaba.