avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptamanal

Buna ziua,
Art 137 din Codul muncii prevede ca repausul saptamanal se acorda in 2 zile consecutive. Intr-o unitate se lucreaza sambata si duminica, liberele se dau prin rotatie. Este obligatoriu ca cele 2 zile libere sa fie consecutive - mai precis, exista sanctiune daca cele 2 zile libere nu sunt consecutive ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 18 Iulie 2011
Conform art.137 din Codul muncii repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
Art.260 lit j din Codul muncii nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului sapamanal , cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Dispozitiile art. 137 alin. (1) C. muncii nu sunt imperative, in sensul ca nu este necesar ca cele doua zile libere sa fie acordate sambata si duminica, putand fi stabilite ca repaus saptamanal si alte zile.

De asemenea, art.137 alin.2 C.mun. prevede ca, in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca fara repaus Monica D Monica D Care este numarul maxim de zile consecutive de munca (fara zile de repaus) pentru un salariat? (vezi toată discuția)
Codul muncii paula manta paula manta In conformitate cu: ART. 137 (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. (2) În cazul în care ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat gini_eyes gini_eyes Buna seara.sunt angajata conform contractului pe o norma de 40 ore saptamanal,de luni pana vineri.in realitate muncesc 6 ore de luni pana vineri si 12-14 ore ... (vezi toată discuția)