Iael a scris:
Nu stiu din ce motiv casa nu are trecuta in acte mansarda ( poate ca in acceptiunea constructorului era doar "pod " si probabil podul nu se mentiuoneaza)
Pe vremuri, cele cateva camarute de la pod nu erau trecute in acte, erau considerate anexe pentru servitori... iar in acest fel se platea impozit doar pe camerele familiei, nu si pe "anexe"
In acceptiunea moderna, mansarda este un spatiu locuibil situat sub acoperis, iar podul nu este locuibil, este numai un tampon termic si un spatiu pentru intretinerea acoperisului. De obicei diferenta o face scara de serviciu, care de regula duce pana la mansarda, nu si pana la pod.
In urma cu 3 ani am renuntat la 2 pereti care erau in mansarda si a rezultat o camera mai mare .
Totusi in cadastru nu apare aceasta mansarda nici asa cum era initial .
Care este solutia cea mai simpla ca aceasta mansarda (sau pod ) sa apara in CF ?
In ce an s-a facut cadastrul?
Este greseala cadastristului(sau nu a fost sa masoare la fata locului sau nu i s-a spus ca mai exista si aceste spatii...)
Uzual, tot el(cadastristul) este cel care rectifica CF. Incercati sa luati legatura cu aceeasi persoana sau daca este de negasit cu alt cadastrist.
De asemeni , am schimbat pozitia scarilor la intrarea in casa .
Va referiti la scarile exterioare? Ati modificat accesul din exterior la parter? Daca ati dat un alt gol de usa, sau ati daramat parapetul unei ferestre aveti nevoie de autorizatie, dar daca ati lucrat numai pe exterior, fara a va atinge de structura, nu e o problema..
In concluzie va sfatuiesc sa luati legatura cu un cadastrist....