avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drepturile omului
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drepturile omului

Buna ziua, as dori sa stiu unde ciu sa ma adresez pentru a sesiza incalcarea drepturilor omului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 19 Iulie 2011
Intrebarea e cam prea sumar prezentata. Va rog sa detaliati. In principiu puteti sa mergeti in justitie, apoi dupa parcurgerea tuturor fazelor nationale, mai puteti incerca la cedo.
RodicaVolmer a scris:

Buna ziua, as dori sa stiu unde ciu sa ma adresez pentru a sesiza incalcarea drepturilor omului. Multumesc


In primul rand va puteti adresa instantelor din tara si apoi dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului vă puteţi plânge Curţii Europene a Drepturilor Omului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces litigii munca ionica1 ionica1 Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez ... (vezi toată discuția)
Cedo Ramona1982 Ramona1982 care sunt pasii de urmat pt a face o plangere la CEDO? dar pasii pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (vezi toată discuția)
Practica judiciara kamy_dani73 kamy_dani73 un proces pierdut la toate instantele de judecata,inclusiv inalta curte de justitie si casatie a romaniei care arespins cererea de stramutare si revizuire a ... (vezi toată discuția)