avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces litigii munca
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces litigii munca

Buna seara.Am avut un proces - litigii de munca- care s-a terminat de judecat la curtea de apel, cu raspuns nefavorabil mie.As dori sa stiu daca ma adresez direct CEDO sau mai este alta instanta in romania careia ma pot adresa ?Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 19 Ianuarie 2014
La CEDO va puteti adresa numai daca va considerati victimă a unei încălcări a Conventiei Europene a Drepturilor Omului, din partea statutului roman. Astfel, dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.

Curtea poate cerceta numai plângeri referitoare la violarea unuia sau mai multor drepturi enumerate în Convenţie şi protocoale.
Curtea nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.
ca sa formulati o cerere la Cedo trebuie sa fi fost incalcate prevedrile Conventiei care se refera la drepturi fundamentale procesuale nu la fondul procesului.
intai trebuie sa treceti de admiterea in principiu.

pana in prezent nu exista vre-o decizie Cedo pe litigii de munca.
puteti nsa sa luati in calcul adresarea la CJUE, daca s-a incalcat vre-o directiva sau Regulament european in ce priveste concedierea dvs. aici exista jurisprudenta, dar trebuie stuudiat temeinici dosarul .daca vi se admite actiunea la CJUE se poate declansa revizuirea hotararii dvs .
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
CEDO se pronunta asupra incalcarii unuia din drepturile si a unei dintre libertatile fundamentale prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului si nu are nicio legatura cu categoria litigiului din tara.

Curtea de Justiție interpretează legislația europeană pentru a se asigura că aceasta se aplică în același fel în toate țările UE. De asemenea, soluționează litigiile juridice dintre guvernele statelor membre și instituțiile europene. Persoanele fizice, întreprinderile sau organizațiile pot, la rândul lor, să aducă un caz în fața Curții de Justiție, atunci când consideră că le-au fost încălcate drepturile de către o instituție europeană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile omului ContSters207843 ContSters207843 Buna ziua, as dori sa stiu unde ciu sa ma adresez pentru a sesiza incalcarea drepturilor omului. Multumesc (vezi toată discuția)
Cerere cedo-pensionar tudorioan tudorioan Un pensionar a fost vatamat in dreptul sau prin recalcularea pensiei! Conform art.180 alin.(2) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ... (vezi toată discuția)
Cedo ii geo-vem geo-vem Am deschis aici ,la un moment-dat o discutie cu privire la un proces contencios ce avea 2 capete de cerere, la fond sa respins pe unul din capete cu recurs iar ... (vezi toată discuția)