avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperare vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperare vechime in munca

Buna ziua!
Mama a lucrat la CAP in perioada1958-1964.Pentru ca are pensia mica, am vrut sa luam adeverinta de la primaria de care a apartinut CAP-ul si sa cumulam cu pensia actuala in vererea cresterii punctului de pensie.Dar de la primarie nu am reusit, sa luam decat 158 de norme, pentru ca statele de plata nu mai sunt,au disparut dupa revolutie.Stiu ca se poate demonstra cu martori ca a lucrat, dar nu stiu in temeiul carei legi poti face o cerere-sau cum s-o chema-la tribunal pentru a stabili, in baza probelor care se vor administra, ca mama a lucrat in acea perioada.
Deci in temeiul carei legi pot acctiona?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 19 Iulie 2011
Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime in munca - cap nyusziful nyusziful Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: o persoana a lucrat in perioada 1980-1990 la un CAP - ca si cioban. Mentionez ca aceasta are Carnet de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Salut! am pierdut si eu cartea de munca nicudanitra nicudanitra Am pierdut cartea de munca. Stie cineva cum imi pot recupera vechimea in munca?Incepand cu anul 1966 Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)