avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare pt inspectorii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare pt inspectorii de munca

De la 1 august trebuie ca persoana care sa ocupa de resurse umane sa aiba decizie de numire de la director si sa aiba atestat de ihr. E obligatoriu ca si in cim sa apara functia de ihr?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 20 Iulie 2011
1. Nu trebuie sa aiba neaparat un atestat de IRU dar sa se priceapa la ceea ce face si de aceea este bine sa faca un curs unde macar i se predau notiunile de baza.
2. Daca unitatea are un numar mic de salariati iar fluctuatia de personal este mica atunci nu este nevoie neaparat de un IRU cu CIM ci si o alta persoana, cu alta functie, poate sa indeplinesca sarcinile unui IRU.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Scuza,nu am fost mai precisa. Ma refeream legat de data de 1 august,la persoana care lucreaza cu Revisal,ca s-a dat o lege si voiam sa stiu cum ramane. Multumesc.
1. HG 500/2011 spune:
Art.2
...
(5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
...
2. Nu pomeneste nimic despre anumite cursuri ce trebuie efectuate de cei care completeaza si transmit Revisal (in proiectul de HG era o asemenea prevedere dar a fost eliminata).
Super,am dat 8 mil si am facut degeaba cursurile. Sper ca imi vor fi de folos pe viitor.
padicam a scris:

Scuza,nu am fost mai precisa. Ma refeream legat de data de 1 august,la persoana care lucreaza cu Revisal,ca s-a dat o lege si voiam sa stiu cum ramane. Multumesc.



Este vorba despre HG nr.500/2011 care intra in vigoare de la data de 01.08.2011.
Actul normativ nu prevede nicio prevedere referitoare la calificarea persoanei desemnata sa completeze si sa transmita REVISAL-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector resure umane molly27 molly27 Stie cineva , ca orice societate este obligata sa aibe IRU sau poate sa incheie un contract de prestari servicii cu o persoana care are calificarea IRU? sau ... (vezi toată discuția)
Revisal hg500/2011 brinzaru brinzaru - In momentul transimerii noului Revisal datele incarcate trebuie sa fie cele din 01 august 2011 sau datele din momentul transmiterii? Mentionez ca toate ... (vezi toată discuția)
Revisal camicami camicami Cat de important este sa apelam la o persoana calificata in resurse umane incepand cu 01.08.2011 , chiar daca HG.500/2011 nu mai prevede acest lucru ca fiind ... (vezi toată discuția)