avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot da afara un chirias care nu a mai platit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot da afara un chirias care nu a mai platit chiria si nici intretinerea?

Buna ziua,

Nu stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a da afara un chirias persoana juridica, care a inchiriat un spatiu de la mine persoana fizica, unde a afacut si sediu social, care nu si-a mai platit chiria si nici intretinerea din luna ianuarie 2011. Lucrurile lui inca mai sunt la noi. I-am facut o notificare scrisa la adresa furnizata de el, dar nu am primit nici un raspuns. As dori sa fie totul legal, sa am martori atunci cand strang lucrurile acestuia pentru a nu spune ulterior ca cine stie ce a avut el si noi i le-am furat. Am incercat la un avocat dar mi s-a spus ca trebuie sa il dau in judecata si sa astept decizia iar dupa cu ajutorul unui executor sa il pot da afara. Acest lucru mi se pare imposibil, deoarece asta dureaza, iar pana atunci noi ce facem? Este proprietatea mea iar acesta nu a respectat contractul. Dvs. ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: madalina_m , utilizator 23:19, 4 Septembrie 2012
Ati asteptat destul de mult. Ce scrie in contractul de inchiriere?

Trebuie sa initiat o actiune de evacuare si plata a chiriei neplatita (plus penalizari daca sunt in contract) în instanta. Dupa ce hotararea instantei devine definitva si irevocabila mergeti cu ea la un executor judecatoresc care sa il execute pe respectivul pentru debit si sa il evacueze.

Trebuie inainte de a initia actiunea in instanta sa il notificati legal (cu confirmare de primire si sa il chemati la conciliere.
Daca aveti un contract de inchiriere semnat cu acest chirias, in care sa se mentioneze ca este titlu executoriu in ce priveste raporturile dintre parti l-ati putea scoate din spatiu cu ajutorul executorului judecatoresc, prin punerea in executare silita a celui contract.
Daca nu exista aceasta clauza cu valoarea de titlu executoriu a contractului, va trebui sa formulati in instanta o cerere de ordonanta presedintiala prin care sa solicitati evacuarea lui. Separat va trebui sa formulati si o cerere de evacuare pe procedura obisnuita.
Deci, daca acel contract nu este titlu executoriu, cea mai rapida cale de a obtine evacuarea chiriasului este procedura ordonantei presedintiale care se judeca de urgenta.
Succes!
Pentru a avea calitate de titlu executoriu trebuie sa fie incheiat in forma autentica.
as avea si eu o intebare am chirias fara contract , are restanta apa ,lumina ,gaze care nu sunt . achitate .NU VREA SA PLECE DIN IMOBIL .CUM POT PROCEDA ......
pot sa chem martor ceva sa parg usa sa fac proces verbal cu bunurile din imobil si sa intru in poseie casa .....cum sa procedez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias care nu plateste intretinerea si chiria : solutie? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Am intocmit un contract de inchiriere pentru un imobil proprietate personala. Dupa trecerea iernii restantele la intretinere sunt mai mari de ... (vezi toată discuția)
Chirie sebastianconstantin sebastianconstantin daca in contract e stipulat ca neplata chiriei se sanctioneaza in contidiile legii, dupa cat timp te poate da afara legal din imobil. (vezi toată discuția)
Evacuare societate chiriasa - modalitate legala, rapiditate mihumihu mihumihu Buna seara, am urmatoarea situatie: societatea in care sunt unic asociat detine un spatiu comercial pe care l-am inchiriat in 2011 unui SRL. Nu a mai platit ... (vezi toată discuția)