avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare din p.f.a
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare din p.f.a

cum pot sa devin srl din p.f.a. si care sunt avantajele si dezavantajele
mai pot deveni p.f.a. dupa srl?
sunt prestator de servicii cu un salon de infrumusetare(coafor)
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 18:53, 11 August 2008
nu se poate face transformarea directa din PFA in SRL. Trebuie mai intai sa cereti radierea PFA si apoi sa constituiti SRL. Sau constituiti SRL si cand aveti actele cereti radierea PFA.
Puteţi sa rămâneţi si PFA si sa constituiţi si un SRL. Dumneavoastră decideţi sub care forma de organizare va desfăşuraţi in viitor activitatea. Suspendarea activităţii PFA este limitata in timp (maxim 90 zile). Daca nu este activitate pe PFA, tot ce trebuie să faceţi este să duceţi o dată pe an declaraţia cu venit zero din activitatea de PFA şi nu aveţi de plătit impozit. Daca doriţi sa va extindeţi activitatea merita sa va faceţi un SRL, daca nu e mai bine ca si PFA. De exemplu, pentru PFA se tine contabilitatea in partida simpla si nu se întocmeşte bilanţ. La SRL se întocmeşte bilanţ iar contabilitatea se tine in partida dubla.
Au dreptate colegii sunt doua lucruri diferite, va trebui numai sa alegei sub ce forma va desfasurati activitatea.
Daca vreti sa va dezvoltati afacerea va trebui sa angajati personal, la P.F. este interzis de lege.
mediaserv a scris:

Suspendarea activităţii PFA este limitata in timp (maxim 90 zile).

din punct de vedere al fiscalitatii?? pentru ca in registrul comertului activitatea poate fi suspendata si pe perioada cu mult mai mari.
Da, din punct de vedere al fiscalitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

The big question: srl sau pf d3ag0s d3ag0s Buna ziua, Avand o experienta de 7 ani cand vine vorba de web hosting, am luat decizia de a intra pe piata din Romania cu servicii de gazduire web. ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala recoba recoba intreprinderea individuala are o limita in privinta numarului de angajati sau a cifrei de afaceri? Ea poate fi transformata in societate comerciala ? (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)