avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general The big question: SRL sau PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

The big question: SRL sau PF

Buna ziua,

Avand o experienta de 7 ani cand vine vorba de web hosting, am luat decizia de a intra pe piata din Romania cu servicii de gazduire web. Intrebarea care nu imi da pace, la acest moment, este daca ar fi mai bine sa incep cu un PF sau direct cu un SRL?

Mentionez ca indiferent de variantele de mai sus, intentionez "sa duc" toata munca de inregistrare (PF/SRL) de unul singur, dintr-un simplu motiv: 0 cunostiinte cand vine vorba de partea legala, financiara si asa mai departe.
Cel mai recent răspuns: Cristina Alexandrescu , Contabil 20:51, 27 Noiembrie 2011
Va faceti un PFA. Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Pret maximum 250 ron. Succes!
oricare o veti alege aveti nevoie de studii temeinice sau de economist si jurist, nu infiintarea este o problema ci DUPA.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
afaceriiolden, utilizator
Avantaj PFA- contabilitate in partida simpla, costuri mici de infiintare si de radiere, profitul il puteti folosi din prima clipa in interes personal, aveti nevoie o luna-doua de sfaturile unui contabil sa va invete sa va tineti registrele; Dezavantaj - daca faceti ilegalitati si PFA-ul are datorii raspundeti si cu bunurile din patrimoniul patrimoniu.
taxele sunt mari pe PFA-DEZAVANTAJ si SRL ca afacere mare colaboreaza doar cu SRL.
Taxele sunt mai mari pe PFA decat pe SRL? (nu ma interseaza dpv al taxelor de inregistrare).

Alte discuții în legătură

Pfa sau ii sau srl Artespecialist Artespecialist Buna ziua, Am nevoie de un consultant juridic care sa ma lamureasca cu privire la avantajele sau dezavantajele construirii unui PFA/II/SRL pe baza proiectului ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Cumparare societate comerciala angcris angcris Doresc sa incep o afacere si nu stiu daca e mai bine sa-mi infiintez un SRL sau sa cumpar SRL-ul unor cunostinte.Acestia si-au suspendat activitatea si nu au ... (vezi toată discuția)