avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament \"prima casa\" partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament "prima casa" partaj divort

Buna ziua!
Sunt in situatia urmatoare: la inceputul acestui an am cumparat un apartament prin programul "prima casa". Ma aflu in pragul unui divort si as dori sa stiu cum pot pastra apartamentul in urma divortului. Mentionez ca toate ratele de la inceputul anului au fost platite numai de mine pentru ca sotia este casnica. Face obiectul partajului acest apartament din moment ce in actul de vazare-cumparare suntem trecuti amandoi sotii? Si inca ceva: nu avem copii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:54, 22 Iulie 2011
Fiind dobinfit in timpul casatoriei are regim de bun comun si face obiectul unui eventual partaj insa dv. puteti pretinde o contributie mai mare la dobindirea acestuia decit sotia. Singura sansa este ca instanta sa vi-l atribuir dv., sau sotia sa fie de acord sa va revina dv. ea urmind a fi despagubita
trebuie intai sa obtineti acordul creditorului pt partaj si preluarea ratelor singur.
apoi intelegeti-va cu sotia in privinta despagubirii daca i se cuvine si apoi partajul efectiv il puteti face si la notar
multumesc pt raspunsuri
dar nu inteleg de ce trebuie sa primesc acordul creditorului din moment ce respectivul credit s-a aprobat tinandu-se cont numai de veniturile mele.
din contra, din cauza unor probleme bancare ale sotiei era sa nu-mi fie aprobat creditul. ne mai vorbind de faptul ca si ea apare in intretinerea mea. e putin cam ciudat cu bancile astea!
adica eu declar ca o am in intretinere si la urma sa impartim bunul?!
dansa nu apare in contract deloc, nici ca garant sau coplatitor?
daca nu apare in contract si dvs sunteti singurul responsabil pt credit, nu aveti de ce sa mai obtineti acordul pt preluarea ratelor integral, ci doar pt partaj.

(1) Finanţatorul îşi exprimă acordul în numele şi în contul statului pentru preluarea finanţării garantate şi a dreptului de proprietate asupra locuinţei/locuinţei viitoare în cadrul programului de către: a)orice alte persoane fizice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, prin novaţie, sub condiţia menţinerii garanţiilor instituite prin lege asupra imobilului şi cu aprobarea FNGCIMM privind eligibilitatea beneficiarului care preia finanţarea garantată şi locuinţa; sau b)oricare dintre coproprietari, în vederea întregirii dreptului de proprietate ori măririi cotei-părţi din dreptul de proprietate; sau c)unul dintre soţi, ca efect al partajului, în condiţiile legii.
(2) În vederea realizării operaţiunii prevăzute la alin. (1), Finanţatorul îşi exprimă acordul, în numele şi în contul statului, pentru ridicarea temporară a interdicţiei de înstrăinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa perioada de 5 ani fulminator fulminator Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa 1 in dec. 2009. Dupa cum stiti, exista o perioada de 5 ani in care nu ai voie sa instrainezi ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa mai devreme de 5 ani mihai_albu_2012 mihai_albu_2012 Am gasit un ordin al ministrului de finante [b]\"O R D I N privind modificarea și completarea Ordinului ministrului finanțelor publice și al ... (vezi toată discuția)