avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \" Obligarea \" la plata sumei stabilita de instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

" Obligarea " la plata sumei stabilita de instanta

Ce se poate face daca tatal unor copiii minori a fost obligat prin hotararea judecatoreasca sa achite 1/4 din venituri pentru fiecare copil dar acesta nu isi indeplineste aceasta obligatie; mama fiind in imposibilitatea de a dovedi veniturile exacte ale acestuia deoarece este plecat in Olanda ? Aceasta suma stabilita de instanta se achita lunar ? Daca tatal nu a avut venituri se achita 1/4 din 670 de lei ? Singurul " bun " al tatalui din tara il reprezinta 1 / 2 din casa deoarece nu s-a facut partajul iar mama locuieste in casa respectiva cu cei 2 copiii.
Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 20:26, 23 Iulie 2011
Tatal nu pute fi obligat sa achite 1/4 din venituri pentru fiecare copil, deoarece, cand intretinerea este datorata pentru trei sau mai multi copii, suma datorata nu poate depasi 1/2 din venituri, indiferent de numarul copiilor.
Daca tatal nu a avut venituri se achita asa cum scrie in hotarare. In schimb mama trebuia sa faca cerere de stabilire a pensie raportat la salariul minim pe economie. In cazul in care cel obligat la plata nu are venituri, iar in hotarare nu este precizat acest aspect,procentul stabilit nu se raporteaza automat la minimul pe economie.
In cazul in care cel obligat la plata nu are venituri, iar in hotarare nu este precizat acest aspect,procentul stabilit nu se raporteaza automat la minimul pe economie.


Si ce se intampla ij cazul asta?...Se deschide un nou proces ptr a se mentiona faptul ca cel obligat la plata nu are venituri?

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește pensia de întreținere pentru un minor când părintele debitor nu are venituri și mai are doi copii în întreținere? nyusziful nyusziful Buna ziua, Cum se stabileste pensia de intretinere in acest caz: o mama are 3 copii, fiecare din casnicii diferite. Doi copii se afla in intretinerea ei, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fuica Daniela Fuica Daniela Ce pensie primesc pt un copil, in conditiile in care tatal spune ca este trecut doar la 4 ore? Multumesc! (vezi toată discuția)