avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce mai spera oamenii sa faca cu avocatura???

Stateam si ma intrebam... ce o fi oare cu atatia absolventi de Drept care se napustesc pentru meseria aceasta de avocat?? Oare nu sunt destui avocati? Cel putin in Bucuresti eu stiu de vreo 10000 !! In plus pentru a fi avocat mai trebuie sa stii sa te descurci, sa atragi si sa castigi increderea maselor care au nevoie de suport juridic... ori din nou eu nu am prea auzit de oameni care sa aiba asa de multe si de costisitoare probleme juridice... Firme nu prea mai sunt nici ele ca au dat faliment... deci cine imi poate divulga si mie marele secret in ceea ce priveste obtinera titlului de avocat... din ce fac bani pana la urma acesti avocati?? In plus am mai inteles ca exista concurenta si din partea celorlalte clase de juristi... consileri juridici, notari, lichidatori judiciari si poate si altii...

Probabil saracii tineri se lasa sedusi de propaganda pozitiva ce i se face avocaturi... pe net am citit de avocati ce castiga 600 Euro pe ora... milioane de euro pe an... dar nu TOTI au acesti bani si binenteles nici nu vor avea!
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 21:28, 28 Iulie 2011
o tara atat de mica si cu o astfel de economie nu are nevoie ca toti tinerii sa aiba facultate

Gresit, nu are tara economie, fiindca in primul rand este controlata de o clasa elitista, fostii turnatori la securitate, securisti, nomenclaturisti etc. Sistemul ticalosit.

Toti acestia au o pregatire cel mult mediocra, indiferent ca a celor fara facultate este nula. Acesta este si motivul iesirii in public a drei Andronescu cu calomnii la adresa Universitatii "Spiru Haret", fiindca a spart monopolul elitistilor mediocri, dand acces la diplome prin simpla munca si claselor sociale mai sarace, care fiindca au muncit, nu au dat mita si s-au bazat pe nepotismele oligarhilor, sunt si mai competenti.

Tara n-are economie din cauza coruptiei sustinuta prin indobitocirea impusa prin capitalizarea saraciei populatiei si coruptiei din sistem si impunerea unor nonvalori deliberat. Cei mai multi romani lucreaza pentru mancare. Investitorii straini sunt cancerul societatii si economiei romanesti, fiindca nu doar impiedica orice forma de economie romaneasca fiind nimic altceva decat exploatatori iar noi piata de desfacere a produselor din import sau forta de munca ieftina, ci investesc in coruptia sistemului pentru a impiedica economia romaneasca, adica mita.
justice123
Acesta este si motivul iesirii in public a drei Andronescu cu calomnii la adresa Universitatii "Spiru Haret", fiindca a spart monopolul elitistilor mediocri, dand acces la diplome prin simpla munca si claselor sociale mai sarace, care fiindca au muncit, nu au dat mita si s-au bazat pe nepotismele oligarhilor, sunt si mai competenti.


Stim ce inseamna "munca" celor de la "Spiru Haret". Cati dintre cei admisi la INM sunt absolventi de Drept la "Spiru Haret"?

dand acces la diplome prin simpla munca si claselor sociale mai sarace

Eu stiam ca-i fix invers, adica cei cu posibilitati financiare mai reduse aleg universitatile de stat, pentru ca ofera locuri la buget. Daca esti sarac, dar iti permiti sa platesti o taxa de studii, de ce ai alege "Spiru Haret" si nu una dintre universitatile de stat? In plus, poate te straduiesti si te mentii la buget, posibilitate pe care nu o ai la universitatile particulare, implicit "Spiru Haret"...



Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
Ulpianus, utilizator
Dragilor, sa revenim la subiectul deschis de iulian81. De ce se indreapta unii catre avocatura? Sa fie oare din cauza ca este o profesie liberala si nu ai a da socoteala nimanui? Ca nu trebuie sa mai pui ceasul sa sune pt. dimineata ca sa fii la opt fara zece la birou inaintea sefului? Ca nu mai depinzi de nimeni si decizi singur cand si cat vrei sa muncesti? Ca esti pus in permanenta in fata unor situatii noi si nicio zi nu seamna cu alta? Poate si din aceste motive....
Umbla zvonuri despre sume fabuloase, niste case de avocatura cu milioane de euro incasari pe an....sa fim seriosi, toata lumea stie de sistemul "para-indarat"(eu iti dau contractul si tu imi inapoiezi o parte din suma incasata). Simplu.Si daca nu ai prins contracte "grase" cu giganti economici, companii de stat sau primarii cu dare de mana, care sa-ti permita vacante la Paris, Bora-Bora sau in Punta Cana, meseria tot este frumoasa, chiar si pe ai tai 10-15-20 mil. vechi pe care ii faci.
"Sa lucrezi si pe mult si pe putin", asta era vorba bunicii mele. Satisfactia unei profesii nu se masoara numai in castigurile materiale pe care le ai in urma practicarii ei. Mai sunt si satisfactiile personale, reusita dar si esecul, experienta capatata, respectul de sine si respectul celorlalti. Sunt multi absolventi de drept, e adevarat, dar foarte putini se indreapta catre profesie. Totusi sunt primiti in avocatura sute de oameni anual dar acest lucru este necesar intrucat sistemul propriu de asigurari sociale al avocatilor trebuie hranit tot timpul cu cotizatii si cotizanti. Au ridicat stacheta la primirea in profesie ceea ce e un lucru bun, dar nu sunt suficiente cunostintele teoretice pentru a reusi in aceasta meserie. Mai trebuie si altceva, un "ce", care ii face pe clienti sa te caute, seriozitatea, un cerc mare de cunostinte si prieteni, decenta, poate chiar farmecul personal, anumite abilitati si talente pe care altii le apreciaza la tine. Nimeni nu le stie pe toate si uneori mai dai de greu dar, daca adaugi putin suflet in ceea ce faci, mergi mai departe, e adevarat, putin "ravasit" dar mai intelept. Fie ca oricine si fiecare sa-si gaseasca menirea si drumul sau! Pace!
Aceasta intradevar pledoarie de avocat!! =D>
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Iulian81, utilizator
daca sunteti avocat dati ne detalii despre admitere din experienta dvs pt tinerii 2011

Alte discuții în legătură

Concurs inm ADINA-MARIA ADINA-MARIA Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, forma ID in 2009 din cadrul Univ.Spiru Haret. Mi-am depus dosarul pentru concursul de la ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Diplome absolventi univ. spiru haret , 2009 lylymoldo lylymoldo Absolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, daca ne poate raspunde cineva : din moment ce peste 80 de persoane (absolventi iulie 2009), au ... (vezi toată discuția)