avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot chema in judecata urmatoarele institutii si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot chema in judecata urmatoarele institutii si persoane?

1. Parchetul de pe langa judecatoria sectorului n si procuroarea x impreuna cu sefii acesteia y
2. Sectia de politie n si functionarii x si y
3. ITM
4. CNCD
5. ANES (nu mai exista dar la momentul cand au comis art. 246-258 "Infractiuni de serviciu sau în legatura cu serviciul" Cod Penal existau)
6. ANSPDCP
7. persoane in calitate de functionari la privat care s-au facut vinovate prin:
Fapte savârsite de alti functionari (art. 258 Cod Penal)
Dispozitiile art. 246 - 250 privitoare la functionari publici se aplica si celorlalti functionari, în acest caz maximul pedepsei reducându-se cu o treime.

8. judecatorii in fata carei autoritati raspund?
9. avocatii in fata carei autoritati raspund?
*8, 9 pot fi chemati in instanta? Ce instanta?
Multumesc.
10. ANAF pentru incalcarea dreptului la informare
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
justice123, utilizator
O singura intrebare si fara suparare-oare toata lumea, toata"planeta" este de vina iar d-voastra sunteti imaculat?
Aveti dreptul la justitie, art.6 a Conventiei, dar in actiune aveti calitatea doar de parte-pt. a avea si calitate procesuala activa-si respectivele institutii-cal.procesuala pasiva, d-voastra trebuie sa probati dreptul d-voastra legitim , incalcat, interesul legitim in acesasta actiune(deci cal.pr.activa) si sa probati incalcarea acestora de catre respectivele persoane, insitutii, etc., cu probe indubitabile.
Scuzati-ma, inca o data, probabil raspunsul va va supara , dar inainte de toate , incercati sa puneti pe o hartie ceeace va indreptateste pe d-voastra sa faceti respectiva actiune-deci cal.procesuala activa si pe de alta parte, probele pe care le aveti sau le puteti propune , pt. a dovedi ca aveti dreptate caci,"actori incumbit probatio-sau mai pe romaneste-art.1169 cod civil.-cel ce face o propunere inaintea judecatii, trebuie s-o dovedeasca.
justice123 a scris:

......
ia cate o spaga cat sa hraneasca 10 romani o viata intreaga, pentru ca sa fim exploatati fara mila si fara rost.


Nu-mi place sa filozofesc pe un subiect gresit din start ... dar va pun o singura intrebare , dvs aveti doivezi ca , cei pe care ii acuzati ca au luat spaga, chiar au facut acest lucru?
Nu este obligatoriu sa-mi raspundeti , pentru ca banuiesc raspunsul ... :(
Stati linistit, stiu ce e o dovada, si stiu ca v-a sarit in ochi fiindca e greu de dovedit mita. Nu-i acuz de mita, ii acuz de:

Favorizarea infractorului(art. 264 Cod Penal) sau complicitate(art. 26-27 Cod Penal)

Purtarea abuziva art. 250 Cod Penal

si

art. 246-258 "Infractiuni de serviciu sau în legatura cu serviciul" Cod Penal

Dovezile indica clar infractiunea pe care dansii au musamalizat-o. N-au decat sa pledeze incompetenta (Favorizarea infractorului). Parerea mea e ca acest dosar va fi musamalizat complet ca si acela cand am contestat rezolutia procurorului in instanta, unde nici macar registratura n-a vrut sa-l inregistreze, si nici nu l-au bagat in ECRIS. Am si filmat saitul, nu mai au ce schimba. Acestea vor incrimina pe judecatori, cel din penal si contencios. Ulterior voi face plangere la CSM. Acestia deasemenea vor proteja infractorii facandu-se complici. Dosarul a plecat deja la 3 ministere si la DNA... etc.

Asa se trateaza cu statul, nu cu capul plecat dupa ce-i tii in palma si ei te jupoaie si te batjocoresc.
Daca aveti ce spuneti, inaintati cazul la nivel European.
Posibil, dupa ce sunt parcurse toate instantele din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala sau abuz justlegal justlegal Dacă un procuror de judecătorie se pronunță pentru o infracțiune ce tine de competenta tribunalului și pe fond judecătorul hotăraște ... (vezi toată discuția)
Rog mult sa-mi raspundeti daca pot actiona in instanta(civila sau penala) parchetul cattie cattie Au trecut 7 ani de cand am facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si nu am primit pana in prezent nici o ... (vezi toată discuția)
Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)