avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... angajare in proiect posdru
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

angajare in proiect posdru

Buna seara. As dori o informatie.
In cadrul unui proiect POSDRU -beneficiar institutie publica, pentru persoanele din afara institutiei si cei deja angajati in institutie, este in regula dac se incheie contracte de prestari servicii? Dar pentru managerul de proiect(persoana deja angajata a beneficiarului) si consilierul juridic(persoana din afara institutiei) ce fel de contracte ar fi cel mai bine sa se incheie?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 13:05, 28 Iulie 2011
Angajarea se poate face doar cu CIM. Acesta poate fi cu norma partiala (1,2 etc. ore pe zi) si pe perioada determinata (pana la finalizarea proiectului).
Autoritatea de management refuza incheierea de contracte de munca, contracte individuale de munca supuse C.Muncii
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
cazzuall, utilizator
Depinde pe ce functii doriti sa-i incadrati. CJ si manager proiect obligatoriu trebuie sa aiba contract de munca. Daca in proiect sunt implicate si diverse persoane care au alte atributii (ex. lectori, formatori) etc., in general se merge pe prestari servicii. Dvs stiti functiile pe care le aveti, dar nu puteti spune ca autoritatea de management refuza CIM-urile. Regula este CIM (pt experti, secretara etc) si exceptia o reprezinta contractele de prestari servicii (lectori, formatori etc.).
Sincer, laaceasta forma ma gandeam.Eu va redau acum raspunsul celor de la Autoritate...nu se pot face angajari pe CIM intrucat posturile sunt blocate ( institutie publica,spital), ne mai gandim . Se gandesc cam de vreo luna.
In concluzie spuneti ca pentru echpa de management( manager proiect, manager financiar si jurist - primii doi fiind deja angajati ai institutiei publice) se vor incheia CIM-uri ? pt. experti este in regula sa se mearga pe contr. prestari servicii?
Pentru cei deja angajati in cadrul institutiei faceti act aditional la CIM. AM-ul accepta. Pentru consilierul juridic, in situatia in care este consilier juridic si nu avocat, aveti o problema. Conform legii trebuie sa fie neaparat angajat cu Contract de munca.
O posibila rezolvare ar fi totusi. Sa mutati banii aferenti acestei pozitii de la resurse umane la servicii subcontractate, faceti achizitie publica si contractati un un cabinet de avocatura cu contract de prestari servicii. Asta daca va permite bugetul eventuala mutare. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract lector posdru corinau corinau Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect ... (vezi toată discuția)
Raporturi de munca intr-un proiect pos dru atnat atnat Suntem o unitate scolara si am obtinut finantarea unei Cereri, in cadrul Axei 2, DMI2.2. Echipa de implemantare este formata din : manager, asistent manager, ... (vezi toată discuția)
Tipul contractului intocmit pe proiecte europene mariana1955 mariana1955 O firma are un proiect pe fonduri europene pentru un curs de pregatire in domeniul competentelor antreprenoriale ( cu someri). Cursurile sunt lunare de ... (vezi toată discuția)