avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref legea 114 din 1996
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref legea 114 din 1996

Am cumparat cu antecontract de vanzare-cumparare un apartament la demisolul unui bloc. Initial, la antecontract,a fost anexata o copie dupa autorizatia de construire unde figureaza spatiu tehnic cu sala sport, baie si pivnita, anexa pe care am semnat-o de luare la cunostinta. In antecontract peste tot se pomeneste de apartament cu living, dormitor si baie. Acest constructor ar putea sa ne oblige sa ne intabule la pretul stabilit in antecontract pe un apartament-spatiu tehnic? Si daca inaltimea libera minima este de 2,35 m putem spune ca indeplineste conditiile din legea 114 / 1996, atunci care este diferenta intre notiunea de "locuinta" si "locuinta convenabila"? De unde sa cunoastem noi ca exista pt asa ceva 2 termeni intr-o lege, dintre care numai locuinta convenabila trebuie sa indeplineasca cerintele anexei la Lege, adica 2,55 m inaltimea libera minima.
Mentionez faptul ca noi l-am chemat la conciliere sa ne dea banii inapoi si el nu vrea pe motiv ca el ne poate intabula. Este adevarat, atata timp cat nu ne poate intabula decat pe apartament - spatiu tehnic, iar in antecontract peste tot se pomeneste de apartament cu living si dormitor?
Pe bune ca nu mai inteleg nimic. Va rog ajutati-ma cu un raspuns chiar daca poate nu am fost destul de explicita.
Deci: antecontractul e facut pe apartament cu living si dormitor, anexa la antecontract e o xerocopie cu autorizatie de construire pe spatiu tehnic, inaltimea libera este 2,35m....cu alte cuvinte o adevarata harababura. Noi am inteles cand am semnat antecontractul ca el ne face promisiunea sa ne intabule pe apartament-locuinta. Please ajutati-ma cu un raspuns. Va stau la dispozitie pt intrebari de lamurire.
Octavia
Cel mai recent răspuns: ContSters200727 , utilizator 07:52, 26 Iulie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Am fost la un notar pt ca am facut prestatie tabulara si s-au prezentat, ca ziceau ei au toate actele necesare. Notarul nu a incheiat actul autentic pt ca nu aveau ce le trebuie pt asa ceva si nici nu au modif destinatia din spatiu tehnic in locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vz-cump apartament ContSters200727 ContSters200727 As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata ... (vezi toată discuția)
Definitie apartament ContSters200727 ContSters200727 Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)
Cf locuinta sau apartament ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vz-cump in 2009 un apartament la demisol. In schita atasata la antecontract acesta figureaza ca si apatiu tehnic cu sala sport, ... (vezi toată discuția)