avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Definitie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Definitie apartament

Am incheiat un antecontract de vz-cumparare in anul 2009 pentru un apartament situat la demisol, la care ni s-a anexat o copie dupa o autorizatie de construire si un plan ca sa vedem dimensiunile acestuia si amplasamentul. La momentul semnarii acestui antecontract noi stiam ca exista autorizatie pe demisol pentru spatiu tehnic si ni s-a facut promisiunea ca se va schimba destinatia si se va da CF pentru locuinta (dar numai verbal, cu avocat martor). (Mentionez ca peste tot in antecontract se pomeneste de apartament, iar la articolul unde se defineste acesta se mentioneaza: apartamentul are un living, un dormitor, o baie, o bucatarie si un SAS.)
Am inteles ca in 2009 acest lucru era posibil, dar acum in 2011 nu stiu exact motivul, dar constructorul sustine ca nu mai poate schimba destinatia acestui demisol si drept urmare nu ne poate intabula pe locuinta. Noi ne-am cerut asadar banii inapoi, dar acesta nici nu vrea sa auda.
Am facut si prestatie tabulara, cred ca asa se cheama, adica l-am chemat la notar sa ne intabule. Acesta s-a prezentat sustinand ca el ne poate intabula, dar nu are CF decat pentru "apartament-spatiu tehnic". Notarul insa, dupa ce a citit antecontractul, a facut o incheiere notariala in care se specifica ca nu s-a putut incheia act autentic intrucat constructorul nu a schimbat destinatia in locuinta si nu a prezentat CF-ul necesar pentru aceasta.
Acum, noi l-am chemat in judecata pentru rezolutiune contract, dar colac peste pupaza ne-a chemat si el in judecata ca nu vrem sa-i dam ultima transa de bani, ca cica el ne poate intabula (dar mentionez doar pentru spatiu tehnic).
(Constructorul s-a incapatanat, ca sa nu zic altceva, si acum invoca o mare prostie, desi el stie f bine care a fost intelegerea noastra).
Ati putea va rog, din experienta acumulata, sa va exprimati o parere cu privire la aceasta speta si sa ne spuneti daca avem sanse sa castigam procesul?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:44, 4 August 2011
Daca va chemat si el in judecata solicitati "conexarea celor doua dosare", ca dupa parerea mea, solutionarea cauzelor atarna de aceeasi cauza "situatia apartamentului"; Poate instanta va da o solutie favorabila "spatiul de locuit si nu tehnic". Parerea mea este sa gasiti un avocat care sa va reprezinte in instanta, afirm aceasta pentru ca problema D-voastra este complicata...:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref legea 114 din 1996 ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vanzare-cumparare un apartament la demisolul unui bloc. Initial, la antecontract,a fost anexata o copie dupa autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vz-cump apartament ContSters200727 ContSters200727 As dori sa supun discutiei urmatorul caz. In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament. Schita atasata ... (vezi toată discuția)
Cf locuinta sau apartament ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vz-cump in 2009 un apartament la demisol. In schita atasata la antecontract acesta figureaza ca si apatiu tehnic cu sala sport, ... (vezi toată discuția)