avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare contract de munca

Am si eu o intrebare referitoare la Codul Muncii si anume odata cu modificarea acestuia s-au introdus criteriile de evaluare de performanta care conform ordinului 1616/2011 trebuie introduse in modelul cadru de contract de munca. Intrebarea mea este daca pentru contractele incheiate inainte de 15.06.2011 cand a intrat in vigoare acest ordin trebuie sa fac aditionale pentru toti angajatii referitoare la punctul F(1) de introducere a acestor criterii sau este suficient sa modific regulamentul intern si sa am un capitol dedicat acestor modificari, regulament care va fi semnat de toti angajatii.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:23, 26 Iulie 2011
Noul cod al muncii se aplica pentru toate contractele de munca in derulare deci trebuie facute acte aditionale la fiecare in parte.Tot odata se modifica si ROI sau CCM.
raluca constantinescu a scris:

Noul cod al muncii se aplica pentru toate contractele de munca in derulare deci trebuie facute acte aditionale la fiecare in parte.Tot odata se modifica si ROI sau CCM.


Legea nu are efect retroactiv .. prin urmare acele modificari aduse Codului Muncii se aplica situatiilor aparute dupa intrarea lor in vigoare .. cititi art.15 alin.2 din Constitutia Romaniei si art.1 C.civ.
Dvs. spuneti ca nu trebuie facute acte aditionale la ctr. de munca prin care sa fie introduse evaluarea salariatilor si criteriile de performanta?Pai am inteles ca acesta este primul lucru pe care il cer cei de la ITM cand vin in control .Eu nu stiu ce sa mai cred.
Eu sustin ce spune legea .. si apoi evaluarea si criteriile este un drept al angajatorilor , iar neexercitarea acestuia nu este sanctionata de lege.

:offtopic:
Am avut si eu control de la ITM si au plecat asa cum au venit .. no comment .. M-au intrebat unde scrie acest lucru si le-am aratat Constitutia Romaniei si Codul Muncii .. si nu au mai zis nimic ... au comentat ca este bine sa fie prevazute si in c.i.m. , chiar daca au cititt R.I. actualizat potrivit noilor modificari semnat de toti salariatii.
pentru siguranta ar trebui facut act aditional

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm 2011 lacramioaragologan lacramioaragologan BUNA ZIUA, as vrea sa stiu daca avem un contract colectiv in derulare din 2010 trebuie sa facem act aditional cu noile prevederi din codul muncii? se ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale privind criteriile de evaluare rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog mult, daca este obligatoriu sa intocmim acte aditionale la R.I., la contractele indv. de munca, privind criteriile de performanta, sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca valcris valcris Buna dimineata, Este nevoie sa fac acte aditionale la contractele de munca deja incheiate, cu noile schimbari din Codul Muncii (de ex. perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)