avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Creare firma prestare servicii de consiliere juridica !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Creare firma prestare servicii de consiliere juridica !

Buna ziua
Apelez la experienta celor de pe site
Sunt interesat sa deschid o societate pentru a presta servicii de consiliere juridica unei societati franceze pentru inceput
Eu sunt absolvent a doua facultati dintre care si facultatea de drept ,am diploma a Facultatii de Drept dar nu sunt jurist definitiv nici macar stagiar si asta datorita faptului ca lucrez la o firma ocupand postul de cumparator si nu sunt incadrat ca jurisconsult .
Are cineva idee cum trebuie sa procedez
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
minciunescubogdan, utilizator
firmele deschise pe obiect unic de activitate "consultanta juridica" cu girul CCJ infiintate inainte de RIL sunt valabile !!
pana in prezent nu a cerut nimeni desfiintarea acestora doar a celor infiintate dupa RIL.

in noua codificare CAEN acesta se afla la CAEN-urile speciale care se avizeaza si se recodifica activitatea daca asociatul unic sau asociatii SC-ului au studii juridice si avizul CCJ . ( stiu mai multe astfel de societati care si-au facut recodificarea cu avizul CCJ !!!
minciunescubogdan a scris:

Ca raspuns pentru mediaserv care transmite mesajul ca nu ar vrea sa fie in locul firmei franceze cu un astfel de consultant juridic ii transmit ca o posibilitate pentru a colabora cu firma franceza este urmatoarea :
mergeti dumneavoastra la prevederile L514/2003 art 14 si art 15.
Viata este complexa fiti optimista

Cunosc aceste prevederi dar nu vad legatura cu ceea ce se discuta aici.
(Art. 14.
Consilierul juridic este obligat ca, in concluziile orale sau scrise, sa sustina cu demnitate si competenta drepturile si interesele legitime ale autoritatii sau persoanei juridice pe care o reprezinta si sa respecte normele de deontologie profesionala prevazute in legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si statutul acestei profesii.
Art. 15.
Evidentele activitatii consilierului juridic, actele si documentele sunt tinute de acesta, potrivit reglementarilor privind activitatea persoanei juridice in slujba careia se afla. )

Multumesc pentru precizari: cod CAEN 241401 - analist cumparari/consultant furnizori - insa e altceva decat cumparator (persoana fizica sau juridica care cumpara ceva). Eu m-am referit la agent de vanzari pentru ca are legatura cu activitatea de comert.

minciunescubogdan a scris:

Domnule ,doamna Mediaser..........
Cand o sa plecati de la srl si o sa lucrati si dvs intr -un Grup International pentru detalii www.[editat]t.com va rog sa ma contactati

Nu voi raspunde la provocari, in conditiile in care v-am dat doua site-uri unde puteati obtine cateva informatii (onrc.ro, ccj.ro), iar colegii v-au spus si despre infiintarea unei societati cu cod CAEN special (activitati juridice).
Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
R&R MEDIASERV AFFAIRS, Consilier juridic
Haideti sa ne conformam spuselor Doamnei ,domnisoara Andreea de pe forum .
Multumesc pentru raspunsuri tuturor si succes
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
minciunescubogdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)
Pfa jurist calista_me calista_me am terminat Facultatea de Drept, doresc sa ma angajez la o societate de recuperari creante, iar dansii mi-au spus ca nu imi fac contract de munca, si sa imi ... (vezi toată discuția)
Societate consiliere juridica ziar actualitatea ziar actualitatea sunt licentiat in drept si vreau sa stiu cum pot profesa ca si consilier juridic fara sa fiu angajat la o societate. Ar trebui sa imi deschid o societate? ... (vezi toată discuția)