avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in urma cu peste 30 ani si ne mai manifestindusi interesul ptr el nici proprietarul decedat nici urmasii
Cel mai recent răspuns: Adeleide , utilizator 20:07, 16 Noiembrie 2011
va multumesc de raspuns DAR ce inseamna " OP " ? ,nu prea le am cu codurile sau prescurtarile - ati putea sa-mi raspundeti ?
ce inseamna " OP " ?

Ordinul Prefectului
care ar fi atunci modaliitatile de a i ntra in posesia acelui tere tinind cont de faptul ca e proprietate privata ca pe teren nu sa perceput si platit impozit ca era privat si fiolosit ca gradina de legume de cel caruia ia fost atribuit si nerevensicat nic iodata ptr ca onoarea nu a fost incalcata prin acea donatie verbala.Astept propuneri de solutionare a cazului in favoarea celui care a folosit terenul ptr a deveni proprietar.
acest teren a constituit plata muncii mele pentru proprietarul terenului munca la cimp si in fineate,la vite ca in gard cu mine avea un grajd la care am lucrat si nu cred ca sunt un detentar precar cum considera unii ptr ca toata suflarea din zona poate depune marturie in acest sens,astept propuneri spre trecerea terenului in posesia mea .cu multumiri ptr cine propune solutii.
In 1981 bunicul meu a cumparat pe numele lui si cu toate actele in regula o casa la curte unde s-au mutat parintii mei. Tatal meu s-a angajat la o cooperativa mestesugareasca si lucra la domiciliu. Langa curtea parintilor era un teren viran al carui propietar murise de multa vreme si nu se stia nimic de mostenitori. Acest teren a fost preluat (nu stiu daca este termenul corect?) de respectiva cooperativa mestesugareasca si acolo tatal meu si-a construit un atelier. In 1991 cooperativa mestesugareasca s-a desfiintat iar tatal meu si-a facut firma lui preluand in activele societatii atelierul construit. S-ar putea obtine un act de proprietate pe acel teren? Atelierul exista si functioneaza si azi iar tatal meu locuieste tot acolo.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)