avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarii pt 4 scari 9600 lei(noi,da) din \"diferente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarii pt 4 scari 9600 lei(noi,da) din "diferente impozit femeia de serviciu

Buna ziua,
M-am hotarat,dupa ce am vazut ca aici sunt oameni care chiar incearca sa ajute,sa va scriu
Pe luna mai s-a afisat la salarii suma de 9611 lei,suntem 4 scari ale unui bloc,cand am intrebat cine ia salariu si cat mi s-a enumerat: femeie serviciu 1000+taxe,administrator 740+taxe,cenzor 500+taxe,casier 700+ taxe
Indiferent cum aduni(si asa mi se par excesive) nu dau 9611 lei(ca sa nu mai zic de ce 2 rubrici de "impozit salariale mai" 2500 lei si "impozite salariale iunie" 1272
Mai mult de atat, s-a ajuns ca datoriile legate de "onorarii executare" si alte chestii legate de executarea unui vecin sa fie bagate la cheltuieli administrative(cam 4300)
Asa s-a ajuns, pe timp de vara,daca ai consumat minim minim sa ai minim 180 lei plata
Am cerut explicarea sumelor in scris, nu mi-a dat numar de inregistrare la cerere...joi trebuie sa aflu explicatiile-o sa va tin la curent
Pot merge sa adun locatari 20 % sa schimbam administrator/cenzor...etc?
Cum ce conditii trebuie sa indeplineasca ce ii inlocuieste? nu putem aduce din afara?
Va rog sa ne ajutati(eu sunt tanara,dar majoritatea vecinilor sunt batrani si se tem ca cei din asociatie vor sa le scoata apartamentele la vanzare pentru ca vor acumula datorii)
Cel mai recent răspuns: o_ana , utilizator 09:04, 30 Iulie 2011
o_ana a scris:
Mai mult de atat, s-a ajuns ca datoriile legate de "onorarii executare" si alte chestii legate de executarea unui vecin sa fie bagate la cheltuieli administrative(cam 4300)

Asa cum am mai explicat, revin si aici. Iata cate necazuri poate avea o asociatie, o conducere a asociatiei daca se apuca sa repartizeze cheltuielile de executare pe fiecare proprietar.
Pai de ce sa-i repartizeze? Onorariul pentru executor se plateste din casa sau banca, acum , astazi sau zilele acestea. Se platesc si gata. Daca am facut plata catre executor in iunie si repartizam pe fiecare proprietar in lista ce apare pe 18 lulie, de exemplu, acesti bani vor fi incasati in august0septembrie sau chiar mai tarziu. Ori pana la acea data executarea silita se face si asociatia incaseaza de la executor atat restantele, penalizarile, cheltuielile de judecata cat si cheltuielile de executare. Si-atunci ne apucam sa le dam bani inapoi unora care au achita o parte din suma sau toata si altora nu le dam pentru ca nu au platit nimic din acea suma!?#-o
Oare nu este mai corect sa nu amestecam lucrurile si sa inregistram toate cheltuielile de judecata si de executare intr-o fisa de operatiuni diverse, pe numele celui executat? Trecem aceste sume si in lista de plata dar numai pe numele celui executat, pe o coloana separata numita clar "chelt. executare".
In momentul cand asociatia incaseaza banii de la executor, acestia intra la locul lor in casa sau banca.
In situatia soldurilor aceasta suma apare, alaturi de "sold casa", "sold banca" .... "restante", pe "activ" pe un rand separat "alti debitori" pentru ca sunt banii asociatiei pe care trebuie sa-i incaseze.

In ce priveste cheltuielile salariale toata lumea are dreptate doar ca difera referinta. Daca ne referim la "restul de plata" de pe un stat de salarii, asa cum spune @grandanat, sigur ca suma totala "anvelopa salariala" cum spune @elga, este aproximativ dubla ca valoare.
Daca luam ca baza salariul brut, cel ce se trece in CIM, asa cum spune @Adam Grecu la acesta adaugam doar ceea ce ar fi obligatiile angajatorului.
Se ajunge oricum la aceleasi costuri, indiferent cum calculam si de unde incepem.
Multumesc pentru raspunsuri
Stiu si eu cum se calculeaza salariul brut,problema era ca indiferent cum adunam(si cu taxe de 100% tot nu iesea suma afisata)
Astazi am fost sa iau "raspunsurile" la reclamatii. Dupa ce administratorul mi-a inchis de 2 ori telefonul in nas spunandu-mi ca "nu e treaba lui sa raspunda la oricine asa..." si "e in lucru la cenzor", am dat de domnul,care de fapt era o doamna care pare destul de draguta si sincera care mi-a explicat ca are experienta in domeniu,ca a verificat actele si a gasit o diferenta de impozite neplatite pentru femeia de serviciu,ca vechea "femeie de serviciu" e in concediu de maternitate(desi sincer nu i-am vazut nici o burta si ne intalneam aproape zilnic pt ca isi incepe programul pe la 8.30 cand plec eu la munca) si ca a trebuit sa ii platim si ei salariul,dar il recuperam de la CAS,sau ceva de genul
Aproape ca ma convinsese...apoi...m-am gandit: "de ce prefera sa raspunda la fiecare om suparat in parte decat sa afiseze ceva la avizier,asa ca i-am cerut ca la urmatorul("program de casierie") sa imi dea ceva scris ca explicatie
Cu nenea administratorul care raspunde in 2 peri si jigneste pe oricine intreaba ceva am ganduri mai negre...o sa ma interesez cum i se anuleaza atestatul si cum il dam afara(nu a depus depozitul de garantie,nu a citit nici macar odata contoarele si platim "la comun" multe sute de lei de apa calda si rece
Multumesc incaodata pentru raspunsuri
doamna, administratorul are dreptate ... nu trebuie sa dea explicatii oricind si oricui ... mai ales in programul de incasari, unde se lucreaza cu bani si acte, si orice greseala ii poate fi sanctionata.
daca va considerati nedreptatita, legea 230 va da dreptul de a depune o contestatie SCRISA la presedintele asociatiei in termenul legal de 7 zile de la afisarea tabelului de intretinere, solicitare la care trebuie sa primiti un RASPUNS SCRIS din partea comitetului executiv, reprezentat prin presedintele asociatiei. pentru a raspunde cererii dvs, presedintele trebuie sa-l chestioneze pe administrator, acesta din urma fiind un simplu angajat al asociatiei (dupa cum spune legea 230, pe care nu cred ca ati citit-o cu atentie, ci doar ati rasfoit-o ;) )
Foarte bine @elga50, asa este in capitala tarii noastre, orasul Bucuresti. Asa este bine, sa dati tonul la toate, nu? Insa as dori daca se poate sa ne explicati - pentru ca dvs. ati inteles mai bine ce a vrut sa zica @gandanat - pentru ca eu nu am inteles, cam cu ajunge dansul la procentul de aproape 60%, cu referire clara la cheltuiala salariala.. Din cate am observat dansul aduna contributiile angajatorului si ale angajatului - si nu este corec de nici-o culoare!
La fel, poate faceti o adunare a procentelor pe care angajatorul le calculeaza la salariul brut al omului pentru ca rezultatul contributiilor sa fie aproape 44%.
Va rog, fara impozite si alte ciudatenii ca ne lasam de meserie.
Pe de alta parte, asa cum ati spus putem face si calculul invers al salariului, ce este asa greu, basca faptul ca pe net sunt tot felul de programele care fac chestia aceasta intr-o fractiune de secunda, dar ce te faci cand angajezi o persoana pe postul de ”ingrijitor cladiri” si esti obligat de BVC sa-i ”faci” un salariu la limita legii. Am mai spus, la noi acest post este platit cu suma de 0,13 lei/mp. sup. utila - adica ai un ap. de 50 mp sup utila, te costa ingrijitoarea 6,50 lei pe luna. Eu as zice ca este la limita, dar trebuie sa ne gandim ca nu suntem in Bucuresti. Poate ne zice cineva cam cum este pe acolo...
In explicatia data am pornit de la niste sume date de autoarea topic-ului, gandindu-ma ca aceste sume sunt cele brute, adica cele care apar distinct in CIM, dar nu mai conteaza. Pe un stat de plata - chiar va rog sa observati, calculul salariului net se face pornind de la salariul brut + alte acareturi, dar tot brut se numeste. Ei, pentru grupa noastra de munca, dovediti-mi ca acele procente avansate mai sus de mine nu sunt corecte!

................................................
@adriantot, nu vreu sa-ti dau dreptate sau nu cu privire la cele expuse mai sus, dar in legatura cu cheltuielile de instanta, cu executorul si cate mai sunt, noi procedam asa cum ai spus si asta in peste 100-150 de cazuri. La noi asa s-a hotarat in AG si nu numai odata, ci la fiecare sedinta a AG. In foarte putine cazuri ni s-au respins cheltuielile cu avocatul pentru simplul motiv ca avocatul era de fapt consilier juridic si ca acesta ar fi trebuit sa fie angajatul asociatiei. Onor instanta s-a straduit sa argumenteze aceasta decizie pe exact doua pagini! Oricum suma a fost scoasa din casa, cheltuiala facuta, omul s-a bucurat ca nu a pierdut 250 lei, desi instanta l-a obligat sa achite aspcioatiei un debit de 4500 lei. Asta e, sa ne invatam minte sa angajam avocati profesionisti, nu consilieri juridici, de altfel oameni extrem de bine pregatiti in domeniu.
@Adam Grecu observ ca v-ati suparat.

Cu un om pe care il angajezi nu negociezi salariu brut ca in prima luna cand ii dai in mana salariul net (evident mai mic decat ai negociat cu el ca salariu brut) o sa zica ca l-ai pacalit.
Deci, ca e Bucuresti sau nu e Bucuresti cand angajezi un om la munca, ca angajator stii cat poti sa-i oferi ca limita maxima, vorbesc de salariul net, pentru ca tu, ca angajator stii ce salariu brut poti suporta ca maxim, avand in vedere toate cheltuielile salariale.

Pentru mine, ca bucuresteanca ce sunt, salariul net in economia cheltuielilor salariale inseamna 56%, iar toate contributiile si impozitul pe care le platesc din buzunarul locatarilor in plus fata de ce iau in mana angajatii, reprezinta 44% din totalul cheltuielilor salariale. Eu, ca bucuresteanca ce sunt, pun pe liste cheltuiala salariala. Dv. puneti altceva?
Salariul brut este o suma la care se face referinta atunci cand se calculeaza orice fel de contributie, el nu se aduna nicaieri.
Si tot ca bucuresteanca ce sunt eu adun contributiile angajatului cu impozitul, cu contributiile angajatorului si cu salariul net ...si-mi rezulta cheltuielile salariale.

Dv., ca iesean, faceti altfel?

Salariul net al unei femei de serviciu difera foarte mult, de la zona la zona si de la proprietari la proprietari.

La doua blocuri pe care le cunosc, la un bloc revine 0,16 lei/mp, la altul, n-as zice ca ar fi oameni mai pricopsiti, dar asa e in zona respectiva, 0,30 lei /mp.

La 36 ap. ia 250 lei, iar in alt bloc la 170 de garsoniere cu 2 ingrijitori iau fiecare 500 lei.

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari-impozit ghici_2013 ghici_2013 Bună seara! Adresez o întrebare și rog un răspuns.Poate asociatia de locatari sa perceapă o taxa, separata de salarii cu titlul de impozit de la ... (vezi toată discuția)
Factura incarcata la intretinere daf22 daf22 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament din Pitesti, iar din luna Ianuarie 2016 pe lista de cheltuieli de intetinere a aparut o rubrica noua,, ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat-ce presupune si cum se calculeaza taxele? eve0389 eve0389 Buna ziua Sunt presedinta [b]noua ca toata conducerea [/b] la o asociatie de locatari si nu stiu ce taxe se platesc pentru contractul de mandat. Cenzorul ... (vezi toată discuția)