o_ana a scris:
Mai mult de atat, s-a ajuns ca datoriile legate de "onorarii executare" si alte chestii legate de executarea unui vecin sa fie bagate la cheltuieli administrative(cam 4300)
Asa cum am mai explicat, revin si aici. Iata cate necazuri poate avea o asociatie, o conducere a asociatiei daca se apuca sa repartizeze cheltuielile de executare pe fiecare proprietar.
Pai de ce sa-i repartizeze? Onorariul pentru executor se plateste din casa sau banca, acum , astazi sau zilele acestea. Se platesc si gata. Daca am facut plata catre executor in iunie si repartizam pe fiecare proprietar in lista ce apare pe 18 lulie, de exemplu, acesti bani vor fi incasati in august0septembrie sau chiar mai tarziu. Ori pana la acea data executarea silita se face si asociatia incaseaza de la executor atat restantele, penalizarile, cheltuielile de judecata cat si cheltuielile de executare. Si-atunci ne apucam sa le dam bani inapoi unora care au achita o parte din suma sau toata si altora nu le dam pentru ca nu au platit nimic din acea suma!?#-o
Oare nu este mai corect sa nu amestecam lucrurile si sa inregistram toate cheltuielile de judecata si de executare intr-o fisa de operatiuni diverse, pe numele celui executat? Trecem aceste sume si in lista de plata dar numai pe numele celui executat, pe o coloana separata numita clar "chelt. executare".
In momentul cand asociatia incaseaza banii de la executor, acestia intra la locul lor in casa sau banca.
In situatia soldurilor aceasta suma apare, alaturi de "sold casa", "sold banca" .... "restante", pe "activ" pe un rand separat "alti debitori" pentru ca sunt banii asociatiei pe care trebuie sa-i incaseze.
In ce priveste cheltuielile salariale toata lumea are dreptate doar ca difera referinta. Daca ne referim la "restul de plata" de pe un stat de salarii, asa cum spune @grandanat, sigur ca suma totala "anvelopa salariala" cum spune @elga, este aproximativ dubla ca valoare.
Daca luam ca baza salariul brut, cel ce se trece in CIM, asa cum spune @Adam Grecu la acesta adaugam doar ceea ce ar fi obligatiile angajatorului.
Se ajunge oricum la aceleasi costuri, indiferent cum calculam si de unde incepem.